Тест на COVID-19 чи вакцинація. У Києві анонсували нові обмеження при відвідуванні установ

Тест на COVID-19 чи вакцинація. У Києві анонсували нові обмеження при відвідуванні установ

Уточнено
Тест на COVID-19 чи вакцинація. У Києві анонсували нові обмеження при відвідуванні установ
. Суспільне Херсон

У Києві будуть запроваджені нові карантинні вимоги при відвідуванні органів міської влади та інших підприємств, установ чи організацій незалежно від їхньої форми власності у разі встановлення на території міста "помаранчевого" або "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Серед них – обов’язкова наявність негативного результату тесту на COVID-19 або довідки про вакцинацію від захворювання.

Про це йдеться у протоколі №15 засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 1 жовтня.

Зокрема, вимоги передбачають обов’язкове дотримання громадянами низки протиепідемічних обмежень під час відвідування ними Київської міської ради, Київської міської держадміністрації, районних адміністрацій, а також інших підприємств, установ та організацій. Серед них – обов’язкова наявність негативного ПЛР- чи експрес-тесту на COVID-19, зробленого не раніше, ніж за 72 години до відвідування закладу, або довідки, що підтверджує щеплення щонайменше однією дозою вакцини проти збудника захворювання.

Також документ передбачає обов’язкове носіння відвідувачами установ захисної маски та дотримання 1,5-метрової дистанції між ними.

Протокол набуває чинності з 5 жовтня 2021 року.

При цьому у КМДА також наголосили, що наявність COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID-19 не є обов’язковою умовою для відвідування міських закладів або установ, доки Київ лишається в "жовтій" зоні епідемічної небезпеки.

Що відомо

  • У Києві протягом доби 4 жовтня лікарі діагностували 560 нових випадків COVID-19, через ускладнення хвороби померли 13 людей.
  • За добу 4 жовтня в Україні COVID-19 виявили у 9 846 людей.
  • На Київщині у лікарнях зайняті близько 40% місць для хворих на COVID-19.
  • У Києві в торговельному центрі біля метро "Почайна" відкрився ще один центр вакцинації.
  • 23 вересня вся країна перейшла у “жовту зону” карантину. У МОЗ наголошують, що у шпиталі переважно потрапляють невакциновані пацієнти. Їхня частка становить близько 98% госпіталізацій.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок