Про загиблого хмельничанина Максима Яровця та події на сході України презентують фільм

Про загиблого хмельничанина Максима Яровця та події на сході України презентують фільм

Про загиблого хмельничанина Максима Яровця та події на сході України презентують фільм
. Фото: Суспільне

П'ять років минуло від дня смерті лейтенанта Збройних Сил України, хмельничанина Максима Яровця, котрий загинув на сході країни під час виконання бойового завдання від вибуху розтяжки. На той момент йому було двадцять один рік, розповів Суспільному друг Максима - Владислав Бондар. За його словами, до Дня Захисника України 14 жовтня представлять кінострічку про події на сході країни та про Максима Яровця. У фільмі будуть спогади батьків, друзів та побратимів загиблого лейтенанта.

На Алеї слави, що у мікрорайоні Ракове, сьогодні, 5 жовтня, зібрались рідні, друзі та близькі Максима Яровця, аби вшанувати пам'ять загиблого військовослужбовця.

"Були різні пригоди, були двійки навіть деколи. Але він був найкращим, тому що нам вдалося з батьками, з вчительським колективом виховати людяність, справжність, чесність, доброту. Він дійсно справжній патріот", - так про свого учня Максима Яровця у п’яту річницю смерті розповідає Оксана Масловська.

Максим Яровець - лейтенант Збройних сил України, командир роти 130 окремого розвідувального батальйону, каже побратим Сергій Гуральський. Додає: він був справжнім патріотом, грамотно виконував свою роботу на посаді командира роти.

"Ми з ним два місяці воювали разом. Я служив до серпня. Ми з ним березень-квітень жили разом, спілкувалися. Дуже шкода", - продовжує Сергій Гуральський.

Владислав Бондар - автор ідеї фільму про Максима Яровця.
Владислав Бондар - автор ідеї фільму про Максима Яровця. Фото: Суспільне

З 11 березня 2020 року в знак пам'яті ім’я "Максим Яровець" присвоїли потягу сполученням Хмельницький – Лисичанськ. Ініціатором цього став друг Максима Владислав Бондар. Він розповідає: цьогоріч до дня Захисників України представлять документальну стрічку про Максима Яровця.

"Кожен, хто її подивиться, буде знати історію наших хлопців, історію цієї війни. Ця стрічка, в принципі, про Максима Яровця, він і є основний герой нашої сім’ї, один із героїв Хмельницкього", - каже Владислав Бондар.

Робота над документальною стрічкою розпочалася ще навесні. Над нею працювала ціла команда, додає Владислав Бондар: "Це Анастасія Сбродова і Володимир Бабінський. Їм дуже велика вдячність, бо вони вислухали мене, вони зрозуміли що ми маємо донести. Влітку ми їздили на Донбас, в Мар’янку. Я, по суті, тільки автор ідеї. Але ту роботу, яку провела команда з двох людей, це дуже великий об’єм роботи".

За його словами, показ фільму про героя України Максима Яровця відбудеться 14 жовтня о 18 годині в кінотеатрі імені Тараса Шевченка, що в обласному центрі. Вхід вільний.

Читайте Суспільне. Новини також у Viber

На початок