Ізраїльські лікарі спільно з хірургами Прикарпатського онкоцентру провели кілька операцій

Ізраїльські лікарі спільно з хірургами Прикарпатського онкоцентру провели кілька операцій

Ізраїльські лікарі спільно з хірургами Прикарпатського онкоцентру провели кілька операцій
.

Лікарі ізраїльського "Медичного центру Галілеї" в Івано-Франківську спільно з хірургами Прикарпатського онкоцентру провели кілька операцій на молочній залозі, а також шлунковому-кишковому тракті.

За словами директора служби лімфедеми та хірургії молочної залози "Медичного Центру Галілеї" Ассі Дробота, медики з Ізраїлю не оперували, а лише консультували колег під час операцій. Ці майстер-класи відбулись в межах дводенного Четвертого Міжнародного медичного науково-практичного форуму "Медицина України – європейський вибір", який завершується в Івано-Франківську.

За консультацією відомого в Ізраїлі хірурга Ассі Дробота провели дві операції з видалення пухлин молочної залози. В обох пацієнток початкові стадії захворювання. Директор служби лімфедеми та хірургії молочної залози "Медичний Центр Галілеї" Ассі Дробот розповів, як пройшла одна з операцій: "Це нескладна операція. Жінка зі злоякісною пухлиною молочної залози, яка була в незвичному квадранті – верхньому медіальному. Для хірургів-онкологів проблема прибрати пухлину в цьому місці, тому що косметично воно не завжди виходить красиво. Ми вийшли з цієї ситуації і зробили так звану онкопластику. Я міг би зробити цю операцію з меншими розмірами, і в результаті це було б косметично красивіше. І хвора краще б себе почувала після операції. Ми таких хворих виписуємо на другий день".

Медики Прикарпатського онкоцентру в жовтні минулого року стажувалися в Ізраїлі, розповідає онкохірург-мамолог медзакладу Аліна Андріїв. З того часу закордонні колеги часто консультують їх, адже рак молочної залози посідає перше місце серед звернень пацієнток Прикарпаття. "Це є велика честь, бо доктор Ассі є хірургом-мамологом світового рівня. Він входить в топ хірургів-мамологів Ізраїля. Ми маємо з ним контакт, ми часто спілкуємося в онлайні. Він нам допомагає іноді вирішити такі питання, в яких ми не можемо до кінця з'ясувати і хочемо почути іншу думку", – каже онкохірург-мамолог КНП "Прикарпатського клінічного обласного онкоцентру" Аліна Андріїв.

Директор зі стратегії розвитку та міжнародних відносин "Медичний центр Галілеї" Айя Кагаде розповідає, що їхній центр підписав кілька угод з прикарпатськими колегами. Це буде обмін досвідом, спрямований на покращення медичних послуг. Лікарка говорить: "Договір, який "Медичний центр Галілеї" підписав з Асоціацією лікарів Карпатського регіону та Прикарпатським онкоцентром, - це своєрідна колаборація. Вона буде поширювати освіту, знання, професійні навички лікарів з Ізраїля, лікарів з України, тобто обмін досвідом і співпраця в плані освіти з онкології".

Авторка: Наталія Олексієнко

На початок