Раніше, ніж минулого року: у Полтаві завершують підготовку фонтанів до зими

Раніше, ніж минулого року: у Полтаві завершують підготовку фонтанів до зими

Раніше, ніж минулого року: у Полтаві завершують підготовку фонтанів до зими
. Суспільне Полтава

У Полтаві завершують підготовку фонтанів до зими. Із шести діючих водограїв 4 жовтня вже законсервували п’ять. Про це Суспільному розповів інженер комунального підприємства "Декоративні культури" Володимир Усов.

Микита Терещенко разом з колегою прибирають у фонтані, що на майдані Незалежності у Полтаві. Спочатку злили воду із чаш. Їх у водограї близько десятка, каже чоловік. Вміщається там майже 200 кубометрів води.

"Зараз прибираємо велике сміття і готуємо фонтани до того, щоб спеціалісти законсервували його на зиму.В основному – це каштани, але тут дерев поруч немає. То це, скоріш за все, накидали дітлахи. Листя, палиці, баночки", каже працівник підрядної організації Микита Терещенко.

У Полтаві прибирають фонтани та готують їх до зими
Працівники прибирають у фонтані. Суспільне Полтава

Фонтан на майдані Незалежності – останній, який у місті готують до зими.

"Фонтан прибирається окремо, тому що він трішки інший за розмірами. Потрібно багато часу виділити на це. І ми підлаштовували час під спеціалістів, тому що не могли його залишати пустим", – каже працівник підрядної організації Роман Сердюк.

Фонтан законсервувати мають за півтора дні, говорить інженер із сервісу підрядної організації Андрій Богданов.

У Полтаві завершують підготовку фонтанів до зими
Припинили роботу фонтани 23 вересня. Суспільне Полтава

"Відкручую сітчастий фільтр, який не дозволяє попадати сміттю всередину в насос. Далі складемо в спеціальне місце", говорить інженер із сервісу підрядної організації Андрій Богданов.

Припинили роботу усі шість фонтанів у місті після 23 вересня. Із них п’ять водограїв уже підготували до зими. Цьогоріч консервувати їх почали раніше, а ніж минулого року. Роблять це через зниження температури, каже інженер комунального підприємства «Декоративні культури» Володимир Усов.

Цьогоріч у Полтаві готувати фонтани до зими почали раніше
Цьогоріч у Полтаві готувати фонтани до зими почали раніше через зниження температури повітря. Суспільне Полтава

"Там роботи простіші були, їх виконувала фірма, яка обслуговує в місті фонтани. Хлопці почистили чаші фонтанів, злили воду, демонтували насосне обладнання, демонтували форсунки і поставили заглушки", – говорить інженер комунального підприємства «Декоративні культури» Володимир Усов.

Що відомо:

  • Цього року фонтани почали працювати у середині травні. Скільки грошей витратили за сезон на їх утримання та консервацію Володимир Усов не повідомив. Підготовка до зими фонтану на майдані Незалежності обійдеться приблизно у 50 тисяч гривень, додав Усов.

На початок