У Рівненській громаді відбувся другий сільськогосподарський ярмарок

У Рівненській громаді відбувся другий сільськогосподарський ярмарок

У Рівненській громаді відбувся другий сільськогосподарський ярмарок
. Суспільне Рівне

У Квасилові Рівненської громади у суботу, 4 жовтня, відбувся сільськогосподарський ярмарок, зініційований обласною Асоціацією фермерів та приватних землевласників. Це другий з чотирьох ярмарків, запланованих восени 2021-го на території Рівненської громади.

Квасилівчанин Василь Гай на фермерський ярмарок прийшов вдруге. Зранку придбав хліба, меду та капусту на закваску. А потім повернувся, щоб докупити овочів та м'яса. Задоволений, що на таких ярмарках має можливість придбати продукцію фермерів напряму.

"Таких людей треба просувати, а не тих, хто перепродує – купив там, продав там. Це неправильно. Ціни нормальні, тільки щоб пенсія була нормальна", – каже квасилівчанин Василь Гай.

На ярмарок у Квасилові приїжджають і з Рівного. Назар Турчик приїхав з родиною, щоб купити картоплю, саджанці та прогулятися з дітьми.

Читайте також: Понад 150 виробників: у Рівному стартував перший в цьому році сільськогосподарський ярмарок

На ярмарку переважно представили продукцію виробництва фермерів області. За місця не платили. Руслан Воловник привіз вирощену на своїх земельних паях картоплю. Чоловік каже, що картопля вродила краще, ніж торік. А от ціна на неї впала, у порівняні з минулим сезоном.

"П'ять гривень – то не ціна для картоплі, у порівнянні з тим, щоб її виростити, додати добрива, обробити. З 15 гривень – це найменше, це нормально. Так було у позаминулому році. А зараз вона, можна сказати, дармова", – коментує Руслан Воловник.

Фермер з Гощанського району Віталій Радіо, окрім картоплі, вирощує капусту. Каже, на ярмарку люди купують її у середньому по 50 кілограмів. В попередні роки брали більше.

"Цього року трошки слабший ярмарок – врожаю багато, а покупців мало. Ціни – невисокі, як хотілося для сільського господарства", – додає фермер.

У Рівненській громаді у жовтні має відбутися ще два фермерські ярмарки. 9-го жовтня — на вулиці Князя Романа і 16-го – на вулиці Набережній у Рівному.

Що відомо

  • Осінні сільськогосподарські ярмарки у Рівному Асоціація фермерів Рівненщини організовує понад десять років.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок