На Рівненщині визначили найкращий стрілецький взвод ЗСУ

На Рівненщині визначили найкращий стрілецький взвод ЗСУ

На Рівненщині визначили найкращий стрілецький взвод ЗСУ
. ОК "Захід"

Конкурс на найкращий стрілецький взвод територіальної оборони провели на Рівненському військовому полігоні. У змаганнях взяли участь чотири команди – по одній від кожного з оперативних командувань, – повідомив речник оперативного командування "Захід" Валерій Басалига. Такий конкурс в Збройних Силах України організували вперше.

Аби показати свої навички, учасники конкурсу, бійці територіальної оборони, стріляли з різних положень – лежачи, з коліна та стоячи.

На Рівненщині визначили кращий стрілецький взвод ЗСУ
ОК "Захід"

Медик з бойовим досвідом Василь Сиремчук у 2015 році у складі 310 батальйону брав участь бойових діях в районі міста Щастя Луганської області.

"Кожен раз, якщо практикуєшся, то в більшості воно йде налагоджено. Але треба себе все одно тримати в тонусі", – сказав резервіст Василь Сиремчук.

Під час інженерних вправ учасникам потрібно було вивести умовне військо з замінованої ділянки. А для цього – прокласти безпечний триметровий коридор.

Антон Козеко у цивільному житті – інженер. Розповідає, колектив сподобався своїм професіоналізмом.

"Шукали вибухові пристрої, на кшталт протитанкової, протипіхотної міни, розтяжки різних типів", – розповів резервіст Антон Козеко.

На Рівненщині визначили кращий стрілецький взвод ЗСУ
Суспільне Рівне

Частина вправ дозволяла конкурсантам демонструвати навички в умовах, наближених до бойових. Загалом їх оцінювали за чотирма критеріями: вогнева, інженерна, тактична підготовка та медицина.

"Перший норматив – це накладання імпровізованої шини на бедро, другий – накладання на грудну клітину пов'язки. І третій елемент – перенесення на собі, який не дуже легкий, як показує практика", – сказала інструкторка з тактичної медицини Оксана Паламарчук.

На Рівненщині визначили кращий стрілецький взвод ЗСУ
ОК "Захід"

За умовами конкурсу, пораненого побратима треба було віднести на 150 метрів. А ще конкурсанти відпрацьовували виявлення ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Організатори використовували систему імітації бою Lasertag.

"Умовно фіксується те, що постріл влучив в людину. Особовий склад взводу має спочатку пройти по маршруту, по топографії, вийти на заданий рубіж. Звідти – почати захоплювати диверсійно-розвідувальну групу", – розповів суддя змагань Віктор.

На Рівненщині визначили кращий стрілецький взвод ЗСУ
ОК "Захід"

Резервіст Євген Уманець сказав, під час навчань відпрацьовували тактику та стрільбу.

"Азимут визначали, добігали до наступної точки, знову визначали азимут, до наступної точки. І так – до фінішу".

Такі змагання проводили з нагоди Дня територіальної оборони. Його відзначають в першу неділю жовтня.

"Ми цю традицію започатковуємо. Будемо щорічно тепер проводити такі змагання. І будемо відзначати кращих", – зазначив командувач територіальної оборони командування сухопутних військ ЗСУ Анатолій Баргилевич.

За підсумками конкурсу перемогли бійці оперативного командування "Південь". Друге місце зайняли ОК "Захід", третє – ОК "Північ".

Що відомо

  • На початку вересня на Рівненщині завершились змагання танкових підрозділів Сухопутних військ ЗСУ. Перемогу здобули танкісти 169-го Навчального центру "Десна" імені князя Ярослава Мудрого.
  • На Рівненщині завершився конкурс на найкращий танковий взвод Збройних сил України. Перемогу здобули танкісти 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка з міста Чугуїв Харківської області.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок