Зеленський: Шефір зустрічався з Ахметовим, з іншими олігархами – не знаю

Зеленський: Шефір зустрічався з Ахметовим, з іншими олігархами – не знаю

Зеленський: Шефір зустрічався з Ахметовим, з іншими олігархами – не знаю
. Перший помічник президента України Сергій Шефір під час з'їзду партії "Слуга народу", в Києві, 9 червня 2019 р. , фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що його перший помічник Сергій Шефір зустрічався з олігархом Рінатом Ахметовим. Про це Зеленський сказав під час з'їзду партії "Слуга народу" в Трускавці Львівської області, 3 жовтня.

"Пан Шефір зустрічався з паном Ахметовим. У нас були декілька складних моментів, багато енергопитань, багато вугільних проблем. Він дійсно зустрічався. З іншими олігархами не знаю зустрічався. Чи викликали їх, я, здається, не маю права про це говорити", – сказав Зеленський.

Відповідаючи на питання Суспільного про замах на Шефіра, він зазначив, що "багато людей з дуже відомим іменами, з ким спілкувався Сергій, викликано в відповідні правоохоронні органи".

"Був замах на вбивство це 100% інформація. Є багато деталей, поки іде слідство я не можу розповсюджувати", – додав він.

У ЗМІ Шефіра назвали головним комунікаторам Офісу Зеленського з олігархами. 31 серпня 2020 року журналісти програми "Схеми" зафіксували, як Шефір таємно приїжджав до маєтку олігарха Ріната Ахметова під Києвом. Журналісти звернулися до Шефіра з питаннями, що він обговорював із олігархом, чому зустрічався з ним таємно і чи відомо про це президенту. У відповідь той зазначив: "Відповім на всі питання відразу. Нічого, що суперечить інтересам нашої країни, нічого протизаконного я не роблю, крапка".

Цьому передувала інформація про те, що Ахметов нібито фінансував владу Зеленського. Йшлося про понад 2 мільйони доларів щомісяця, повідомляла "Українська правда". В олігарха цю інформацію одразу заперечили, а в Офісі президента назвали "фейком".

Також Шефір на службовому авто відвідував офіс іншого олігарха Ігоря Коломойського. Цей візит він прокоментував так: "Я не штатний працівник (Офісу президента – ред.), позаштатний помічник, залишаюся працювати ще в студії "Квартал 95". Ще є питання?".

Читайте також: "Квартал 95", олігархи і дружба з Зеленським: хто такий Сергій Шефір і чим саме він займається в ОП

Що відомо про замах на Шефіра

  • 22 вересня 2021-го на Київщині невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента Зеленського Сергія Шефіра. Шефір не постраждав, водія у важкому стані доставили у лікарню.
  • В Офісі президента заявили, що "напад на Шефіра демонструє протидію політиці голови держави" і пов'язали це з "курсом на деолігархізацію". Президент Зеленський, який у момент замаху перебував з робочим візитом у США, заявив, що інцидент "не послабить міцність президентської команди". Через замах він скоротив візит. Також Зеленський почав свій виступ в Генасамблеї ООН з Шефіра.
  • Поліція назвала три версії замаху на Шефіра: державна діяльність, тиск на владу, дестабілізація політичної ситуації. Згодом генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що слідство опрацьовує понад 10 версій у справі про замах Шефіра.
  • Сам Шефір заявив, що не пов'язує замах зі своєю діяльністю, оскільки зараз займається проєктами Студії "Квартал 95", але вважає, що замах на нього здійснили "для залякування влади".
  • За даними МВС, правоохоронці перевірили 430 га лісу поблизу місця замаху на вбивство Сергія Шефіра та вивчають відеозаписи з приватних камер.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок