"Верес" та "Олександрія" розійшлись миром в рамках 10 туру УПЛ

"Верес" та "Олександрія" розійшлись миром в рамках 10 туру УПЛ

"Верес" та "Олександрія" розійшлись миром в рамках 10 туру УПЛ
. Фото НК Верес

Рівненський "Верес" та "Олександрія" з Кіровоградщини зіграли унічию в рамках 10 туру Української прем'єр-ліги. Поєдинок пройшов на стадіоні "Авангард" у Луцьку, його рівняни використовують як домашню арену на час реконструкції однойменного стадіону в Рівному. Як інформує кореспондент Суспільного, за грою на стадіоні спостерігало 1389 глядачів.

До цього поєдинку "Верес" посідав десяту сходинку турнірної таблиці УПЛ, "Олександрія" була на п'ятому місці.

Перший тайм

Перший тайм розпочався у рівній боротьбі. До середини тайму на полі тривала розвідка – вболівальники моментів не бачили. Перший гострий момент в матчі виник на 36 хвилині, коли після подачі кутового Владислав Бабогло – гравець “Олександрії”, влучив під поперечину головою, але зреагував воротар “Вереса” Богдан Когут.

"Верес" переміг/програв "Олександрі?" в рамках 10 туру УПЛ
Фото НК Верес

Через п’ять хвилин “Верес” відповів – штрафний удар пробивав Роман Гончаренко, але зреагував голкіпер гостей Олег Білик. На перерву команди пішли з 0:0 на табло.

Другий тайм

У другому таймі найцікавіші головні події розгорнулися наприкінці зустрічі. Спочатку “Олександрія” мала кілька моментів, потім вже на останніх хвилинах матчу “Верес” подав кілька небезпечних кутових. Останнє слово було за “Олександрією”. У доданий арбітром час Кирило Ковалець влучив у поперечину. Але зрештою глядачі голів не побачили. Нічия у матчі 0:0.

Головний тренер "Вереса" Юрій Вірт прокоментував підсумок гри так:

“Дійсно, бойова гра, я думаю, що ми заслужили сьогодні нічию. Задоволені насамперед ставленням футболістів, самовіддачею. Хотілось, звичайно, покращити якість гри, але на такому газоні дуже важко. Тим паче у нас були проблеми – на сьогоднішню гру “вилетіли” два опорні півзахисники, це для нас втрата. Вийшли нові футболісти, але повторюсь – одним очком я задоволений. Напевне, в кінці включали агресію, вийшли свіжі футболісти, додали більше в атаці. Десь фортуни не вистачало, хоча гріх жалітись, бо на останніх секундах могли пропустити”.

Наступні суперники

Матчі наступного 11 туру УПЛ відбудуться за два тижні. "Олександрія" 17 жовтня прийматиме полтавську "Ворсклу", а 18 жовтня "Верес" поїде у гості до одеського "Чорноморця".

Що відомо

  • Загалом у чемпіонатах та Кубку СРСР команди з Рівного та Олександрії зіграли 11 матчів. Рівняни виграли тричі, суперник – п'ять разів. Різниця забитих та пропущених м’ячів – 12:11 на користь олександрійців, повідомляє пресслужба "Вереса".
  • Знову суперники зустрілися у Першій лізі дебютного чемпіонату України. Обидві команди тоді були серйозними претендентами на потрапляння до еліти. "Вересу" все ж пощастило більше, рівняни двічі обігрували вже "Поліграфтехніку" – 2:1 та 3:1.
  • Ще чотири рази "Верес" та "Поліграфтехніка" зустрічалися вже після прощання рівнян із Вищою лігою. У сезоні 1995-1996 олександрійці двічі виграли всуху – 2:0 та 3:0. А ще за рік команди обмінялися перемогами з рахунком – 2:1.
  • Потому команди з Рівного та Олександрії перетиналися на стадії 1/32 розіграшу Кубку України у сезоні 2002-2003. Тоді друголіговий "Верес" вдома поступився вищоліговій "Поліграфтехніці" – 0:2. А один із м’ячів у ворота рівнян забив екстренер "Вереса" Володимир Мазяр. Ще двічі "Верес" та "Олександрія" зустрілися у чемпіонаті УПЛ 2017-2018. Ці поєдинки завершились унічию.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок