Разумков запросив "Слуг народу" на розмову. Арахамія відреагував

Разумков запросив "Слуг народу" на розмову. Арахамія відреагував

Разумков запросив "Слуг народу" на розмову. Арахамія відреагував
. Уніан

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков запросив народних депутатів фракції "Слуга народу” на зустріч, щоб обговорити ініціативу щодо його звільнення з посади. У відповідь лідер фракції Давид Арахамія заявив, що це "неочікуване" запрошення.

"Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, як і обіцяв, офіційно запросив народних депутатів фракції “Слуга народу” на зустріч, щоб обговорити його “незадовільну” роботу за два роки на посаді Голови Парламенту", — написала прессекретарка Разумкова Ольга Туній у Facebook.

Читайте також: Чому опозиційні сили у ВР не підтримають відставку Разумкова. Пояснює голова "Голосу"

Очільник фракції "Слуга народу" назвав це запрошення "неочікуваним".

"Я не знаю. Це треба обговорювати з нашою фракцією. Несподіване запрошення", — сказав Арахамія у коментарі журналістам.

Говорячи про причини відставки Разумкова, він заявив, що "зараз в парламенті ми не можемо рухатися з тією швидкістю (на яку розраховували)", причому йдеться "не про турборежим, а про нормальний процес".

"А ми розуміємо, що пан Разумков не дасть по-іншому рухатися. Якщо він буде гратися у холодну регламентну війну, не дати нам можливості приймати закони з тією точністю, з якою маємо приймати. Тому, мені здається, ми будемо його просто знімати з цієї посади, — заявив парламентар. — Ви ж самі бачили, коли звичайні закони на дві сторінки ти приймаєш чотири-пять днів, блокуєш фактично пленарний тиждень, тому що комусь захотілося нагенерувати тексти та подати їх у вигляді правок. Мені здається, що це просто диверсія проти українського народу".

Читайте також: "Слуги народу" вважають Стефанчука основним кандидатом на пост спікера

При цьому він зауважив, що рішення про відставку буде "швидким".

На зауваження, що саме фракція "Слуга народу" призначала Разумкова на посаду спікера парламенту, Арахамія сказав: "Добре, тоді маємо право й звільнити".

Що відомо

  • 1 жовтня голова фракції "Слуга народу" подав друге одне звернення за підписними листами про звільнення голови Верховної ради Дмитра Разумкова.
  • 30 вересня представники фракції "Слуга народу" запросили підписний лист з вимогою відставки голови Верховної ради Дмитра Разумкова.
  • Суперечка Разумкова з фракцією виникла навколо законопроєкту № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Спікер відправив документ до Венеціанської комісії і його взяли в роботу, незважаючи на те, що "слуги народу" були проти такого рішення. Конфлікти між спікером і монобільшістю продовжилися на засіданні Погоджувальної ради 20 вересня. Зокрема, порядок денний Ради на 21-24 вересня 2021 року, у який не було включено законопроєкт про олігархів, не підтримала жодна фракція Ради.
  • Разумков заявив, що у нього немає конфлікту та "ідеологічних протиріч" із фракцією "Слуги народу". Також він не обговорював питання своєї відставки із президентом Володимиром Зеленським.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок