Матч Першої ліги "Поділля" - "Олімпік" закінчився масовою штовханиною та бійкою

Матч Першої ліги "Поділля" - "Олімпік" закінчився масовою штовханиною та бійкою

Матч Першої ліги "Поділля" - "Олімпік" закінчився масовою штовханиною та бійкою
. facebook.com/fcpodillya

Що стало причиною.

Одинадцятий тур Першої ліги України з футболу розпочався в п'ятницю трьома матчами. Один з них - гра "Поділля" проти "Олімпіка" у Хмельницькому.

Клуби розташовувалися поруч в турнірній таблиці: у "Поділля" було 13 очок, у "Олімпіка" - 11 (але гра в запасі). Команда з Хмельницького майже усі свої очки здобула вдома - 11 у п'яти матчах (три перемоги та дві нічиї).

Однак у матчі проти "Олімпіка" продовжити цю серію "Поділля" не змогло. Господарі більше атакували і в другому таймі навіть змогли двічі відзначитися у воротах суперника - однак обидва голи були скасовані головним суддею Ігорем Бичем (перший через офсайд, другий через гру рукою гравця Володимира Савошка в гольовому епізоді).

Після другого скасованого м'яча, який було забито на 83-й хвилині, вболівальники "Поділля" майже до кінця гри скандували нецензурні вислови в бік судді.

Зрештою, арбітр додав п'ять хвилин до другого тайму, на останніх хвилинах тренер "Поділля" Віталій Костишин отримав попередження за суперечки з суддею. А на 90+6 хвилині "Олімпік" забив єдиний гол у матчі, переможний. Одразу після голу пролунав фінальний свисток, після якої на полі почалася масова штовханина та моментами бійка.

Що відбулося після гри "Поділля" - "Олімпік"

Воротар "Поділля" Євген Кучеренко підбіг до судді, висловлював свої претензії в сторону арбітражу. Його почали заспокоювати інші гравці "Олімпіка", однак потім капітан гостей Іван Білий відштовхнув воротаря, що спровокувало реакцію футболістів "Поділля".

На полі почалася масова штовханина з кількома окремими сутичками. За кілька хвилин штовханина перемістилася в підтрибунні приміщення.

Уже після завершення гри головний суддя показав два вилучення - воротарю "Олімпіка" Владиславу Рибаку та захиснику Івану Білому.

А уже після завершення усього "Олімпік" покидав стадіон у Хмельницькому під викрики "ганьба" з боку фанів "Поділля".

Як прокоментували сутичку в клубах

Тренер "Поділля" після гри більше казав про суддівство, а також заявив, що вийшов на поле, оскільки було "важко стримати емоції". Гравець та тренер "Олімпік" виклав їхню версію подій.

  • "Для мене незрозуміло, як можна спочатку зарахувати гол, а потім не зарахувати. Ми передивилися гол Савошка, там його штовхали… якщо гол не зарахували, мало б бути пенальті. Та й наче по часу більше грали. Ні наші вболівальники, ні наша команда, ні наше місто не заслуговують, щоб вдома нас так судили. Є завдання – "відривайте" нас на виїзді, але не вдома", - Віталій Костишин, головний тренер "Поділля" у коментарі ye.ua
  • "Футболісти "Поділля" почали пресингувати суддю, ми - за нього заступатися. У відповідь вони почали ображати нас з використанням нецензурних слів, поводили себе агресивно. Вони були розчаровані, це їх перша домашня поразка. Дуже неприємна ситуація", - Максим Литовченко, автор голу в складі "Олімпіка".
  • "Я не можу сказати конкретно, що сталося. Усе було дуже сумбурно, я не бачив, хто спровокував штовханину: наш гравець чи з команди суперника. У будь-якому разі, це не прикрашає футбол... Найгірше, що тепер гравці, як нашої команди, так і "Поділля", можуть отримати дискваліфікації", - Віталій Розгон, помічник головного тренера "Олімпіка".

Що відомо

  • "Олімпік" після цієї перемоги піднявся на сьоме місце у турнірній таблиці - 14 очок, у "Поділля" - 13 очок та 10-е місце.
  • Наступний матч "Поділля" зіграє вдома проти "Альянс" (четвер, 7 жовтня), а "Олімпік" - вдома проти "Краматорська" (вівторок, 5 жовтня).
На початок