Позачергові вибори: у громаді на Рівненщині зареєстрували чотири кандидати на посаду голови

Позачергові вибори: у громаді на Рівненщині зареєстрували чотири кандидати на посаду голови

Ексклюзивно

У Малолюбашанській територіальній виборчій комісії зареєстрували чотирьох кандидатів на посаду очільника громади. Про це 1 жовтня повідомила голова територіальної виборчої комісії Євгенія Гук. Із 64-х громад Рівненщини Малолюбашанська єдина, де цьогоріч позачергово обиратимуть голову. Причиною цьому стала смерть попереднього керівника.

30 вересня Малолюбашанська територіальна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови. Документи приймали до 24:00. Зранку, 1 жовтня, голова ТВК Євгенія Гук повідомила, що на позачергові вибори на посаду сільського голови громади зареєстрували чотири кандидати.

  • Світлана Ковальчук, 49-річна жителька Малої Любаші;
  • Алла Лемешевська, 46-річна жителька Малої Любаші;
  • Віталій Талащук, 54-річний уродженець с. Мала Любаша, проживає в Костополі;
  • Ігор Цикун, 33-річний житель с. Мирне Малолюбашанської громади.

"Усі четверо зареєстровані шляхом самовисування, вони вже розпочали виборчу кампанію. В неділю, 3 жовтня, у нас буде засідання, на якому маємо затвердити текст, форму і колір виборчих бюлетенів, створити комісію, яка контролюватиме процес друку. І до 6-го жовтня партії та кандидати мають подати своїх кандидатів у члени дільничної виборчої комісії, по два – від партії і по одному – від кандидата", – повідомила Євгенія Гук.

Дільничні виборчі комісії мають сформувати до 15-го жовтня, їх буде 11.

У Малолюбашанській громаді, за інформацією голови ТВК, станом на 13 вересня зареєстровано 5 089 виборців.

Що відомо

  • У Малолюбашанській територіальній виборчій комісії почали приймати документи від кандидатів на посаду очільника громади з 21 вересня.
  • У склад Малолюбашанської громади колишнього Костопільського району входять три сільради: Малолюбашанська, Мащанська та Мирненська. У складі загалом 11 сіл: Мала Любаша, Борщівка, Лісопіль, Маща, Глажева, Кам’яна Гора, Новий Берестовець, Мирне, Данчиміст, Моквин, Тихе.
  • В громаді на 31 жовтня 2021-го року призначили перевибори сільського голови. Попередній очільник помер у листопаді 2020-го.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок