У Харкові відкриють ще одну міську лікарню для прийому COVID

У Харкові відкриють ще одну міську лікарню для прийому COVID

У Харкові відкриють ще одну міську лікарню для прийому COVID
. Суспільне Харків

Міська лікарня №18 знову прийматиме хворих із коронавірусом — Міністерство охорони здоров'я повернуло медзаклад до списку опорних. У лікарні є 50 ліжок для пацієнтів з COVID, готують платформу для кисневої місткості.

Розпорядження про відкриття лікарні для прийому хворих з коронавірусом вийшло 30 вересня, розповів Суспільному заступник головного лікаря міської багатопрофільної лікарні №18 Артем Акименко.

Нині у лікарні збирають документи для контрактування з Нацслужбою здоров'я України.

За словами Акименка, у лікарні є чотири бригади медиків, які працюватимуть із хворими на коронавірус, цього персоналу достатньо, говорить заступник головного лікаря.

"Такого ажіотажу як торік, немає. Усі спокійно до цього ставляться, і команди набираються теж спокійно", — каже Акименко.

У лікарні № 18 під хворих з коронавірусом виділений окремий корпус. Нині там немає пацієнтів, влітку він був законсервований, поки заклад не приймав COVID.

Кисневої місткості у лікарні немає, працюватимуть на кисневих балонах, каже Акименко.

"На цей час кисневої бочки немає, але платформа готується, заливається фундамент. У перспективі бочка буде. На цей час працюватимемо на балонах, як і торік", — каже Акіменко.

Заклад почне приймати хворих після завершення підготовки та контрактування з НСЗУ, точних дат поки немає, сказав Акименко.

У Харкові є 770 ліжок у трьох міських лікарнях, виділені під хворих із коронавірусом: у лікарні №17, №25 та №13. На 30 вересня вони зайняті на 92%, повідомив під час брифінгу директор міського Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.

Що відомо

  • Вперше лікарня почала приймати хворих на COVID 1 жовтня 2020 року. Тоді розгорнули 53 місця, з лікарні звільнилися деякі лікарі, не вистачало анестезіологів. У червні прийом припинився, корпус законсервували на літо.
  • 22 вересня стало відомо, що міськрада звернулася до обласної адміністрації з проханням включити до списку опорних для COVID Харківську міську лікарню №18 та пологовий будинок №2.
  • З 1 жовтня чорнобильський диспансер та пологовий будинок №2 знову почнуть приймати хворих на коронавірус через збільшення захворюваності в регіоні.
На початок