Митник став мистецьким тріумфом року. У Чернівцях оголосили переможців премії Кохановського

Митник став мистецьким тріумфом року. У Чернівцях оголосили переможців премії Кохановського

Митник став мистецьким тріумфом року. У Чернівцях оголосили переможців премії Кохановського
. Суспільне Буковина

У Чернівцях п'ятьох людей нагородили муніципальною відзнакою імені Антона Кохановського. Вони отримають по дев'ять тисяч гривень нагороди.

За це рішення проголосував виконком міськради.

У номінації "Мистецький тріумф року" переміг радник митної служби Микола Салагор. Раніше він очолював обласну митницю. Салагор є співавтором книги "Чернівці. Антикварні нариси", яку написав спільно з головою облдержадміністрації Сергієм Осачуком. У 2018 році він видав фотоальбом раритетних поштівок "Вітання з Буковини".

Також премію отримала директорка Муніципальної бібліотеки Добрянського Олександра Щербанюк. Вона перемогла у номінації "Краєзнавча розвідка року". Щербанюк очолює бібліотеку понад 15 років.

Галина Марараш, керівниця організації "Успішна чернівчанка", перемогла у номінації "Місцева ініціатива року". Членкині організації займаються благодійністю.

Підприємиця Ірина Гнатюк перемогла у номінації "Меценат року". У номінації "Молодіжна ініціатива року" переміг Віталій Яремчук. Він очолює освітньо-культурний простір "Гончаренко центр". Там проводять безкоштовні лекторії та заняття з англійської.

Згідно з проєктом рішення, переможці отримають премію у розмірі дев'ять тисяч гривень з міського бюджету.

Що відомо

  • Антон Кохановський — бургомістр Чернівців та громадський діяч. Премію його імені заснували у 2015 році, аби відзначити важливі для громади проєкти та ініціативи.
  • Номінантів премії можуть висувати громадські організації, спілки та підприємства. Переможців обирає експертна комісія, в яку входять діячі культури та освіти, журналісти, громадські діячі.

Читайте також

Майже 50 тисяч за книгу про Чернівці. Оголосили умови участі в Літературній премії імені Кожелянка

На початок