У Держдепі призначили консультантку з питань Європи та Євразії

У Держдепі призначили консультантку з питань Європи та Євразії

У Держдепі призначили консультантку з питань Європи та Євразії
. Карен Донфрід. Фото: Twitter Karen Donfried

Дослідницю Карен Донфрід призначили помічницею державного секретаря США з питань Європи та Євразії. Кандидатуру Донфрід раніше затвердили у Сенаті США.

Як повідомляє "Голос Америки", вона тривалий час очолювала американський дослідницький центр German Marshall Fund. Також Донфрід працювала у дослідницькій службі Конгресу США та Раді національної безпеки у Білому домі.

Державний секретар США Ентоні Блінкен відзначив, що у команді Держдепу буде "людина з досвідом": "Чудово, що Карен Донфрід приєдналася до Держдепу на посаді помічниці держсекретаря США з питань Європи та Євразії. На цій посаді вона консультуватиме з політичних питань в європейському та євразійському регіонах. Ми раді, що в нашій команді буде людина із її досвідом".

Читайте також: Представник США в Україні не вважає "вирішеним" питання щодо "Північного потоку-2"

Водночас у Бюро з питань Європи та Євразії відзначили, що завдяки Донфрід хочуть розбудовувати відносини зокрема з Європою.

"Ми раді вітати нашого нового Помічника Держсекретаря США, доктора Карен Донфрід! Під її керівництвом та баченням ми сподіваємось продовжити розбудову міцних відносин між США та Європою, та Трансатлантичного партнерства", — повідомили у бюро.

Після схвалення кандидатури Донфрід вона зазначила у Twitter, що не може дочекатись до початку роботи, і що призначення для неї є за честь.

Як повідомляє GMF, на слуханнях щодо затвердження у комітеті Сенату з міжнародних відносин Донфрід обґрунтовувала роль союзу США з Європою у контексті подолання глобальних викликів XXI століття.

Що відомо

  • 8 вересня адміністрація президента США Джо Байдена призначила дипломатку Робін Данніган керівницею американської політики щодо Центральної та Східної Європи в Державному департаменті.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок