Зміни до бюджету та кадрові питання. У Запоріжжі відбулась восьма пленарна сесія міськради

Зміни до бюджету та кадрові питання. У Запоріжжі відбулась восьма пленарна сесія міськради

Зміни до бюджету та кадрові питання. У Запоріжжі відбулась восьма пленарна сесія міськради
. Фото: Суспільне Запоріжжя

У Запорізькій міській раді відбулася восьма чергова пленарна сесія 8-го скликання.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного Запоріжжя Ольга Ларіонова.

Сесія мала розпочатися об 11:00, але її початок перенесли на 15:00. Як повідомила Суспільному Запоріжжя депутатка фракції "Європейська солідарність" Галина Гончаренко, паузу взяли для доопрацювання порядку денного погоджувальною радою. Окрім того, були терміново скликані дві постійні комісії — бюджетна та комісія з питань депутатської діяльності.

Сесія розпочалася о 15:30, у залі зареєструвалося 44 депутати з 64-х, міський голова Володимир Буряк визнав сесію повноважною.

Перед початком розгляду порядку денного депутати заслухали виступи керівника Шевченківської окружної прокуратури Володимира Рубана, який звітував про роботу відомства та народного депутата від фракції "Слуга Народу" Сергія Штепи, який звернувся до депутатів із пропозиціями щодо діяльності муніципалітету.

Після цього депутати проголосували за прийняття порядку денного та пішли на перерву.

Сесія поновила роботу о 16:40, у залі зареєструвався 51 депутат.

В ході голосування депутати проголосували за внесення змін до програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства. Планується виділити додаткове фінансування у розмірі 6,3 млн грн на відновлення зруйнованої пожежею покрівлі в будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7.

Також депутати схвалили пропозицію збільшити фінансування за програмою "Культура Запоріжжя на 2019-2021 роки". Видатки за цим напрямком збільшили на 5 млн 738 тис. грн – у зв’язку зі зміною концепції розвитку закладів культури.

Кошти будуть спрямовані для виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту приміщень міських бібліотек та читалень та коригування та розробку проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту приміщень філії Запорізької дитячої художньої школи дитячих музичних шкіл №1 та №2.

Кадрові питання

До порядку денного внесені питання про три кандидатури запропоновані на посади заступників міського голови..

Зокрема, на посаду першого заступника міського голови призначений Олександр Власюк, який раніше очолював управління транспорту і зв'язку Запорізької міськради, а згодом - управління транспорту облдержадміністрації. За його кандидатуру проголосували 50 депутатів. Також на посаду заступника міського голови погодили кандидата Віталія Кисіля, який до цього працював в товаристві з обмеженою відповідальністю «Метінвест». А колишній віцемер Маріуполя Олександр Голтвенко обійме посаду керуючого справами виконкому Запорізької міської ради..

Наприкінці сесії заяву зробив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк:

"Всі ви знаєте, що я був на лікарняному, враховуючи що я тричі побував на операційному столі, попереду ще два обстеження. Я маю намір піти з посади міського голови, заява вже у керуючого справами, її мають розглянути сьогодні", - сказав міський голова.

По завершенню сесії секретар міської ради Анатолій Куртєв оголосив про проведення позачергової сесії. Призначена вона на сьогодні ж, 29 вересня. Час проведення 18.00. На порядку денному розгляд питання про дострокове припинення Володимиром Буряком повноважень міського голови.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок