За тиждень на Полтавщині на 33% збільшилась кількість хворих на COVID-19

За тиждень на Полтавщині на 33% збільшилась кількість хворих на COVID-19

За тиждень на Полтавщині на 33% збільшилась кількість хворих на COVID-19
. Фото: УНІАН

За добу на Полтавщині виявили 206 випадків захворювання на COVID-19. Востаннє понад дві сотні хворих на коронавірус у регіоні були у травні, каже лікар-епідеміолог обласного центру контролю і профілактики хвороб Владислав Тертишний. Збільшення кількості нових випадків, за його словами, захворювання пов’язане, зокрема, зі зміною погодних умов та штамом коронавірусу Дельта.

Від 24 вересня у обласній інфекційній лікарні приймають лише пацієнтів із коронавірусом, каже лікарка госпітального відділення закладу Катерина Яременко.

Обласна інфекційна лікарня, де збільшується кількість хворих на COVID-19
Обласна інфекційна лікарня у Полтаві. Суспільне Полтава

"За останні два тижні ми маємо значний зріст хворих на COVID-19. Якщо у порівнянні із минулими двома тижнями, то у нас було 50 пацієнтів у ковідному госпіталі, то зараз маємо 77. Із них на апаратах штучної вентиляції легень знаходиться шість людей", – каже лікарка госпітального відділення обласної інфекційної лікарні Катерина Яременко.

Лікарні, де є пацієнти хворі на COVID-19
Заклади на Полтавщині, де лікують хворих на COVID-19. Суспільне Полтава

Крім обласної інфекційної лікарні, хворих на коронавірус приймають у ще 11 медзакладах регіону. Найбільше таких установ у Полтаві та Кременчуці, каже начальник відділу управління персоналом та медичними кадрами обласного департаменту охорони здоров’я Олександр Оглобля.

"У стаціонарах області перебуває 232 хворих на COVID-19. Це становить 20% зайнятості ліжкового фонду для цих хворих. На минулому тижні перебувало 203 (пацієнти – ред.), що становило 18% зайнятості всіх ліжок", – говорить начальник відділу обласного департаменту охорони здоров’я Олександр Оглобля.

"У середньому за добу в області досліджується близько 700 зразків матеріалу від хворих з підозрою на COVID-19. За останній тиждень ми спостерігаємо зростання на 33% у порівнянні з попереднім тижнем.Потрібно розглядати в комплексі всі причини, які можуть це пояснити. Серед них я б виділив циркулювання штаму Дельта, а також зміну погодних умов і більш тісні контакти у закритих приміщеннях", говорить лікар-епідеміолог обласного центру контролю і профілактики хвороб Владислав Тертишний.

За даними начальника відділу обласного департаменту охорони здоров’я Олександра Оглоблі, у регіоні нині лише хворих на коронавірус приймають у 12 медзакладах.

Що відомо:

  • Загалом на Полтавщині за увесь період пандемії коронавірус підтвердили у понад 81,5 тисячі людей.
На початок