Єрмак прокоментував замах на Шефіра

Єрмак прокоментував замах на Шефіра

Єрмак прокоментував замах на Шефіра
. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та перший помічник президента України Сергій Шефір під час засідання Верховної Ради України, в Києві, 4 березня 2020 р. Фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував замах на першого помічника Володимира Зеленського Сергія Шефіра. За його словами, за цим стояли сили, які не хочуть реформ у країні.

"Моя особиста думка – стріляли не тільки в Сергія, стріляли не тільки у водія Олександра. Це були постріли в демократію і в майбутнє України. Але я хочу сказати, що ми сильні. І, безумовно, цей боягузливий «привіт» із 90-х, яким хтось спробував або залякати, або щось показати, – я думаю, що це марні спроби. Це говорить про те, що ми на правильному шляху реального реформування нашої країни", – сказав Єрмак в ефірі ICTV, передає Офіс президента.

За словами Єрмака, українські правоохоронці також співпрацюють зі США і з Великою Британією.

"Тому я впевнений, що ми дізнаємося, хто за цим стояв... Ми як ніхто зацікавлені в тому, щоб цей злочин був розкритий", – додав він.

Читайте також: "Квартал 95", олігархи і дружба з Зеленським: хто такий Сергій Шефір і чим саме він займається в ОП

Що сталося

  • 22-го вересня на Київщині невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента Зеленського Сергія Шефіра. Шефір не постраждав, водія у важкому стані доставили у лікарню.
  • В Офісі президента заявили, що "напад на Шефіра демонструє протидію політиці голови держави" і пов'язали це з "курсом на деолігархізацію". Президент Зеленський, який у момент замаху перебував з робочим візитом у США, заявив, що цей інцидент не послабить міцність президентської команди. Через замах він скоротив візит. Також Зеленський почав свій виступ в Генасамблеї ООН з Шефіра.
  • Поліція назвала три версії замаху на Шефіра: державна діяльність, тиск на владу, дестабілізація політичної ситуації.
  • Сам Шефір на пресконференції після замаху заявив, що не пов'язує замах зі своєю діяльністю, оскільки зараз займається проєктами Студії "Квартал 95", але вважає, що замах на нього здійснили для залякування влади.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок