На чотирьох пунктах пропуску, на кордоні з Молдовою, запроваджено посилені заходи безпеки

На чотирьох пунктах пропуску, на кордоні з Молдовою, запроваджено посилені заходи безпеки

На чотирьох пунктах пропуску, на кордоні з Молдовою, запроваджено посилені заходи безпеки
.

Прикордонники Вінниччини, озброївшись безконтактними термометрами, на кордоні з Молдовою перевіряють людей, які приїжджають на територію України. Також, за словами начальника служби охорони здоров'я Могилів-Подільського прикордонного загону Олени Герасименко - потяги, які в'їжджають в Україну - обробляють хімрозчинами. Роблять це, аби недопустити поширення коронавірусу. З пункту пропуску «Могилів -Подільський — Отач» повернулася наша Юлія Вознюк.

Прикордонники на пункті пропуску працюють у масках та рукавицях. За словами начальника відділення інспекторів Могилівський типу «А» Юрія Гаврильчинка, станом на 12 годину перевірили близько тисячі людей, у жодного симптомів хвороби не виявили.

Юрій Гаврильчинко прикордонник:

"Сьогодні ми перевірили ще потяг Кишенів-Москва. 60 чоловік перевірили підозр та нарікань на здоров“я у них не було."

Олена Герасименко - начальник Служби охорони здоров*я Могилів-Подільського прикордоного загону:

"У разі виявлення людини з підозрами короновіруса, коли її доставлять до лікарні проводяться поточна і заключна дезінфекція з засобами для дезінфекції "destap" і оприскується місця, де була ця людина."

У разі ж виявлення хворого з підозрою на вірусну інфенкцію — його каретою швидкої доправлять до Могилів-Подільської окружної лікарні. Тут, за словами завідувачки інфекційного відділення Людмили Данільцевої, - облаштовують дві палати.

Людмили Данільцева - завідувачкА інфекційного відділення:

Нині керівництво закладу подали заявки в МОЗ на закупівлю масок та захисних костюмів для медперсоналу, бо наразі мають старі. Такі профілактичні заходи на кордоні з Молодовою проводять відучора. Все, аби не допустити занесення та поширення коронавірусу на територію України.

На початок