У Рівному почали щеплювати проти COVID в "Злата Плазі". Як проходить вакцинація в області

У Рівному почали щеплювати проти COVID в "Злата Плазі". Як проходить вакцинація в області

У Рівному почали щеплювати проти COVID в "Злата Плазі". Як проходить вакцинація в області
. Суспільне Рівне

Центр масової вакцинації від COVID-19 з 24 вересня працює на базі торгово-розважального центру "Злата Плаза" у Рівному. Це один з трьох пунктів в місті, які міняють дислокацію, повідомила відповідальна за вакцинацію в області Олена Гандзюк. Загалом, на Рівненщині діє шість центрів масової вакцинації.

У "Злата Плазі" з 24-го вересня вакцинують проти COVID-19 препаратами Coronavac, AstraZeneca та Pfizer. У перший день його роботи за чотири години тут вакцинували 26 людей, – повідомила сімейна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги "Центральний" Світлана Вербська.

Центр масової вакцинації в терцентрі на вулиці Короленка, 1 працюватиме щодня з 15:00 до 20:00. Попередньо записуватись та реєструватись не потрібно. Достатньо мати із собою паспорт та знати прізвище лікаря, з яким заключена декларація.

"У Рівному зараз є три центри масової вакцинації. Вони переміщаються по місту і щораз міська рада анонсує, коли й де вони працюють. Крім того, в області є ще три центри масової вакцинації – один у Вараші та два – в Сарнах", – зазначила відповідальна за вакцинацію в області Олена Гандзюк.

За її даними, станом на 24 вересня в області вакцинували від COVID-19 115 тисяч людей.

"Щодо залишків вакцини, то нині маємо: 68 628 доз Coronavac, 45 372 доз Pfizer та 137 тисяч доз AstraZeneca. Цієї кількості нам наразі достатньо і нових поставок найближчим часом не плануємо", – повідомила Олена Гандзюк.

Вона наголосила, що вакцинація є безкоштовною та доступною усім охочим віком від 18 років.

Що відомо

  • Добровільна вакцинація від коронавірусу на Рівненщині стартувала 25 лютого.
  • 22 березня на Рівненщині запрацювали 24 стаціонарні пункти вакцинації. З липня їхню кількість збільшили до 122.
  • Наприкінці серпня центр вакцинації відкрили в "Епіцентрі" у Рівному. Це був перший у Рівному пункт вакцинації, який запрацював на базі саме торговельного центру.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок