Через негоду на Франківщині повністю знеструмлені два села, ще 123 — частково

Через негоду на Франківщині повністю знеструмлені два села, ще 123 — частково

Через негоду на Франківщині повністю знеструмлені два села, ще 123 — частково
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Через сильні пориви вітру на Івано-Франківщині без електропостачання залишилися два села, ще 123 частково знеструмлені. Про це Суспільному повідомила прессекретарка відділу інформаційної політики "Прикарпаттяобленерго" Юліана Гойло.

Станом на 11:00 24 вересня електропостачання повністю відсутнє у селах Буковець Верховинського та Суботів Івано-Франківського районів. Села, у яких струму немає частково, розташовані у всіх районах області.

"На місцях, де визначили аварійні ситуації, працюють люди. Обіцяють до кінця дня відновити електропостачання у всіх селах, але, якщо не буде перешкоджати вітер. Під час вітру зі швидкістю понад 24 м/с працівникам небезпечно вилазити на робочі місця. Все залежить від погодних умов", — каже Юліана Гойло.

Найбільш поширеними причинами знеструмлень є обриви на лініях електропередач через падіння на них гілок дерев, а також падіння самих опор.

Компанія закликає прикарпатців інформувати про обірвані електромережі та пошкоджені підстанції. Телефонні лінії компанії можуть бути перевантажені, тому можна писати на сторінку "Прикарпаттяобленерго" у Facebook.

"У негоду тримайтеся осторонь ліній електропередачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно", — йдеться у дописі "Прикарпаттяобленерго" у Facebook.

Читайте також

  • Знеструмлення будинку у Франківську. Речниця "Прикарпатенерготрейд" назвала причину
  • На Прикарпатті через вітер без світла залишилися понад пів сотні населених пунктів
  • Через негоду на Франківщині без світла залишилося майже 30 населених пунктів

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок