Нападники, які обстріляли Шефіра, намагались зупинити його машину – Геращенко

Нападники, які обстріляли Шефіра, намагались зупинити його машину – Геращенко

Нападники, які обстріляли Шефіра, намагались зупинити його машину – Геращенко
. УНІАН

Нападники, які обстріляли машину першого помічника президента Сергія Шефіра, цілили у водія, щоб зупинити машину.

Як повідомляє МВС, про це 23 вересня в ефірі програми "Право на владу" в ефірі телеканалу 1+1 заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, при цьому організатори і кілер вибрали єдине місце неподалік будинку Шефіра, де міг сховатися кілер.

"У таких випадках, як учать диверсантів і кілерів, водій, отримуючи кулю, як правило, втрачає управління. Машина стає некерованою, з’їжджає до кювету... І надалі кілер міг би безкарно дострелити всіх, хто у ній знаходився. Саме тому перші постріли припали на лобову частину машини, влучили у капот. Цілилися у водія першопочатково, щоб його зупинити", – переконаний Геращенко.

Читайте також: "Квартал 95", олігархи і дружба з Зеленським: хто такий Сергій Шефір і чим саме він займається в ОП

За його словами, при цьому після обстрілу водій інстинктивно натиснув на гальма, але Шефір, наказав йому гнати, після чого водій прискорився.

"Машина рвонула уперед, інші кулі потрапили вже їй у бік. Дві з них влучили у стегно водія. І потім через те, що машина прискорилася, у задню частину потрапило кілька куль, одна з них пробила колесо», - розповів радник міністра.

Що відомо

  • Уранці 22 вересня авто першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра обстріляли. Це сталось біля села Лісники на Київщині. Шефір не постраждав, водія у важкому стані доставили у лікарню.
  • В Офісі президента заявили, що "напад на Шефіра демонструє протидію політиці голови держави" і пов'язали це з "курсом на деолігархізацію".
  • Президент Зеленський, який у момент замаху перебував з робочим візитом у США, заявив, що цей інцидент не послабить міцність президентської команди. Через замах він скоротив візит. Також Зеленський почав свій виступ в Генасамблеї ООН з Шефіра.
  • Поліція назвала три версії замаху на Шефіра: державна діяльність, тиск на владу, дестабілізація політичної ситуації.
  • Сам Шефір на пресконференції після замаху заявив, що не пов'язує замах із своєю діяльністю, оскільки зараз займається проєктами Студії "Квартал 95", але вважає, що замах на нього здійснили для залякування влади.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок