Ще двоє претендентів у мери Харкова подали документи

Ще двоє претендентів у мери Харкова подали документи

Ще двоє претендентів у мери Харкова подали документи
.

Документи на реєстрацію кандидатом у мери Харкова на позачергових виборах 2021 року подали депутат Харківської облради з "Опозиційної платформи — За життя" Валерій Говоров та депутат Харківської міськради від "Партії Шарія" Володимир Плетньов.

Говоров подав документи як самовисуванець, Плетньова висунула "Партія Шарія", повідомила Суспільному голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко.

Валерію Говорову 40 років. Має економічну та юридичну освіту. Був депутатом Куп'янської міськради у 2010-2020 роках. З 2019 року виконував обов'язки секретаря Куп'янської міськради. З 2020 його призначили заступником міського голови. Того ж року обрали депутатом Харківської облради від партії "Опозиційна платформа — За життя". Нині входить до комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму облради.

"Так, дійсно, вчора я подав документи на реєстрацію кандидатом на виборах міського голови. Я маю певні напрацювання та розумію, як має розвиватися місто, тому вирішив подати документи", — сказав Суспільному у перерві сесії облради Валерій Говоров.

Володимиру Плетньову 60 років. Має вищу юридичну освіту. З 1983 року по 1991 рік служив в правоохоронних органах Харківської області. Працював на посаді судді з 1990-х років. З 2019 року — адвокат. У 2020 році його обрали депутатом Харківської міськради, очолює депутатську фракцію "Партія Шарія" у Харківській міськраді.

Процес висування та реєстрації кандидатів триватиме до 30 вересня.

Що відомо

  • Першими документи до Харківської ТВК 21 вересня подали лідер харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтин Немічев та колишній мер Харкова та екснардеп Михайло Добкін.
  • Парламент призначив позачергові вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року після смерті Геннадія Кернеса.
На початок