На Буковині під колією знову обвалилася земля. Змінили рух потяга до Києва

На Буковині під колією знову обвалилася земля. Змінили рух потяга до Києва

На Буковині під колією знову обвалилася земля. Змінили рух потяга до Києва
. Фото надав керівник пасажирських комунікацій Олександр Шевченко

У селі Мамалига Чернівецької області під колією знову утворилося провалля. Добу тому ділянку на цьому місці засипали й дозволили курсування потягів з меншою швидкістю. Через обвал землі потяг з Чернівців в напрямку Києва їздитиме через Тернопіль.

Про це Суспільному повідомив керівник пасажирських комунікацій Олександр Шевченко.

Провалля утворилося приблизно опівночі 22 вересня, діаметр ями — п'ять метрів. На місці працюють співробітники Укрзалізниці, надалі експертизу ділянки мають зробити геодезисти. Вони й повідомлять, чи безпечно там надалі їздити потягам, розповів Шевченко.

За його словами, поки не буде результатів від геодезистів, потяг курсуватиме в об'їзд через ТернопільЯкщо раніше потяг курсував з Чернівців через Кам'янець-Подільський, Хмельницький і Вінницю, то тепер їде через Заліщики й Тернопіль до Вінниці й далі до Києва.. Поїзд Чернівці-Київ-Чернігів їздитиме за графіком, але прибуватиме на кінцеві станції з затримкою у дві години.

Що відомо

  • 19 вересня утворилось провалля під залізницею у селі Мамалига. Пасажирів, які їхали потягом № 117/118 "Чернівці-Чернігів", довозили автобусами.
  • Залізничники засипали в яму 200 кубічних метрів щебеню та 225 кубічних метрів бутового каменю. Опісля потяг курсував через ділянку зі зменшеною швидкістю, повідомляли Суспільному в Укрзалізниці.
  • У коментарі Суспільному геолог Богдан Рідуш розповідав, що земля на ділянці обвалюється, бо у ґрунті переважає вапняк, який підмивають підземні води. За його словами, ділянка, яку засипали, безпечною, однак через підмивання ґрунту можливі обвали в інших місцях.

На початок