Конфлікт в Івано-Франківській міській Асоціації учасників АТО: що про це відомо

Конфлікт в Івано-Франківській міській Асоціації учасників АТО: що про це відомо

Конфлікт в Івано-Франківській міській Асоціації учасників АТО: що про це відомо
. Суспільне Івано-Франківськ

Івано-Франківська міська Асоціація учасників АТО "чистить свої ряди". Про це на сесії міської ради сказав заступник голови правління асоціації Василь Андріїв.

"Ми рухаємося далі, ми "чистимо свої ряди", ми чітко розуміємо, що війна не закінчилася", – сказав Василь Андріїв.

За його словами, з організації вилучили учасників, які піддалися зовнішнім маніпуляціям і сіяли деструктив серед решти ветеранів.

"На жаль, мусимо констатувати, що окремі люди, яких ми виключили ще кілька місяців тому, купилися на ці брудні маніпуляції з високих чиновницьких кабінетів і пробують робити деструктив. Я радий, що ми вчора провели розширені збори правління – 44 людини. Ухвалили зважене рішення, запросили цих людей, які були виключені, зокрема Юрія Качака, Романа Дорожівського, Володимира Глизнера, і за вухо їх вивели з залу. Ми не хочемо, щоб окремі люди ганьбили честь захисників України", – розповів Василь Андріїв.

Голова громадської організації учасників АТО “Галицькі леви" Роман Дорожівський у коментарі Суспільному повідомив, що збори правління були нелегітимними.

"Це було збіговисько. Відбулася маніпуляція, тому що в правлінні міської асоціації є дев’ять людей. Там були присутні 40 людей, які жодного стосунку до правління не мають. Ніхто нас не виганяв. Нас не запросили, ми самі прийшли і самі вийшли", – розповів Роман Дорожівський.

Головним питанням, за його словами, у якому не зійшлися члени асоціації, є статут організації. Він каже, що Василь Андріїв його підробив, наділивши себе великими повноваженнями.

"А в голови Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО Андрія Долика він забрав навіть право підписувати документи і ставити печатку", – каже Роман Дорожівський.

Виключення з асоціації Роману Дорожівському пояснили тим, що організація "Галицькі леви" від початку не була членом асоціації, бо до неї входять не тільки іванофранківці.

"При тому, що членом міської асоціації є обласна спілка учасників та інвалідів АТО, у яку входять всього чотири людини. Мені сказали: "А ти ніколи тут і не був". Я кажу: "Добре, до побачення", – розповів Роман Дорожівський.

Ще один із "виключених" Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО є ветеран Юрій Качак. Він написав на своїй сторінці у Facebook, що у 2019 році асоціація перетворилася на "обслуговуючий кооператив бізнес-інтересів однієї людини".

"Людини, яка за пафосною риторикою про єдність ветеранської спільноти переслідує тільки одну ціль – свою особисту вигоду. Людини, яка при реєстрації нового керівника нашої організації, без нашого відома внесла зміни в наш статут, яким позбавила голову його повноважень, а себе наділила правом безмежного одноособового керування спілкою" – написав Юрій Качак.

Голова Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО Андрій Долик відреагував на ситуацію у Facebook. Він написав, що терміново виїжджає до Івано-Франківська.

"Мушу повідомити, що ми стали свідками маніпуляцій та брехні. Оголошую про скликання позачергових загальних зборів громадської спілки "Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО", – написав Андрій Долик.

Про місце та час проведення зборів він особисто повідомить учасників.

Читайте також

  • "Ветеранів на роботу беруть першочергово": у Франківську бійці АТО/ООС працюють рятувальниками
На початок