SpaceX запустила на орбіту першу туристичну місію

SpaceX запустила на орбіту першу туристичну місію

Оновлено
SpaceX запустила на орбіту першу туристичну місію
. Скріншот: Суспільне

Космічна компанія Ілона Маска SpaceX запустила місію Inspiration 4 з чотирма космічними туристами на борту. Вони перебуватимуть у космосі впродовж трьох днів.

Про це повідомляє пресслужба SpaceX.

Члени екіпажу будуть здійснювати політ навколо Землі близько 90 хвилин протягом майже трьох днів. Вперше в історії космічні туристи будуть виведені на навколоземну орбіту.

Місію "очолив" мільярдер Джаред Айзекман. До його екіпажу увійшли викладачка коледжу Сіан Проктор з Арізони, ветеран ВПС США Кріс Сембровскі з штату Вашингтон та співробітниці дитячої лікарні святого Юди Хейлі Арсено.

Місія з назвою Inspiration4 стартувала з Космічного центру Кеннеді у Флориді. Мільярдер Джаред Айзекман – генеральний директор компанії з обробки платежів Shift4 Payments і співзасновник компанії Draken International, яка навчає пілотів для ВПС США, повністю оплатив вартість польоту і планує використати політ в межах благодійної акції, аби зібрати 200 млн доларів для дитячої дослідницької лікарні імені святого Юди.

Що відомо

  • Американська приватна компанія Axiom Space назвала учасників першої туристичної місії корабля компанії бізнесмена Ілона Маска Crew Dragon до Міжнародної космічної станції.
  • SpaceX завершила передстартові випробування корабля для польотів на Марс.
  • Ілон Маск назвав орієнтовні терміни першої космічної місії на Марс за участі астронавтів. За його словами, за сприятливих обставин люди зможуть досягти Червоної планети вже за 4 роки.
  • SpaceX готувалася здійснити перший тестовий запуск міжпланетного корабля Starship SN8, який у майбутньому планують використовувати для польотів на Марс.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок