У президента поки немає кандидатури на голову Харківської ОДА — речник Зеленського

У президента поки немає кандидатури на голову Харківської ОДА — речник Зеленського

У президента поки немає кандидатури на голову Харківської ОДА — речник Зеленського
. Суспільне Харків

Олександр Скакун залишатиметься на чолі Харківської облдержадміністрації, допоки на його місце не знайдуть кандидата, або він сам не проявить себе.

Про це Суспільному 15 вересня розказав речник президента України Сергій Никифоров.

"На місце голови Харківської ОДА нині немає кандидатури. Тому чинний виконувач обов'язків залишатиметься на цьому місці, допоки або не знайдуть відповідної кандидатури, або він сам себе не проявить з позитивного боку. Поки що пан Скакун пропрацював недостатньо довго, щоб можна було оцінювати його роботу. Президент запевнив, що Харків — дуже важливий регіон, і він пильно стежить за всім, що там відбувається", — сказав Никифоров.

Сам т. в. о. голови обладміністрації Олександр Скакун каже, що сконцентрований на роботі.

"Це рішення Офісу президента, моя задача — працювати, виконувати тимчасово обов'язки голови. Офісу президента свою кандидатуру я не пропонував, до того ж це некоректно було б з моєї сторони. Концентруюся лише на роботі", — сказав Суспільному Олександр Скакун.

Кабінет голови ОДА т. в. о. керівника не займав.

"У мене є невеликий кабінет на другому поверсі, в якому я працював з 2017 року. Іноді я запрошую на наради в кабінет першого заступника, там є великий стіл, у мене стола для великих нарад нема", — розказав Олександр Скакун.

Що відомо

  • 11 серпня уряд погодив звільнення Айни Тимчук з посади голови Харківської ОДА.
  • Розпорядження про призначення Олександра Скакуна на посаду тимчасово в.о. голови Харківської ОДА президент Володимир Зеленський підписав 11 серпня.
  • Скакун — колишній працівник СБУ. На службу в органи він прийшов у 1995 році. Спочатку був помічником слідчого, потім виконував обов'язки начальника слідчого відділу. З органів Олександр Скакун пішов у 2016 році. У 2017 прийшов в обладміністрацію на посаду заступника голови (тоді адміністрацію очолювала Юлія Світлична).
  • Серед найвищих пріоритетів після призначення на посаду Скакун в інтерв'ю Суспільному називав підготовку до спалаху коронавірусу та програму "Велике будівництво".
  • Після квітневого штурму ОДА у 2014 році колишні працівники СБУ, серед яких був і Олександр Скакун, повернули на дах адміністрації український прапор.
На початок