На Черкащині затримали ватажка угруповання причетного до крадіжки гербіцидів

На Черкащині затримали ватажка угруповання причетного до крадіжки гербіцидів

На Черкащині затримали ватажка угруповання причетного до крадіжки гербіцидів
. Колаж Суспільне, фото ГУНП у Черкаській області

На Черкащині затримали організатора злочинного угруповання, причетного до крадіжки із сільгосппідприємства гербіцидів та побиття охорони. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції області Зоя Вовк.

За словами речниці, подія сталася 23-го квітня близько 4-ї години ранку в селі Ягубець, що на Уманщині. Тоді чоловіки зламали замки та винесли зі складу ящики з гербіцидами. Трьох охоронців вони побили, зв'язали їм руки, а на голову одягнули наволочки з подушок.

"Після цього вони втекли з місця події. Їхній автомобіль зафіксували камери відеоспостереження. Всього їм вдалося винести добрив на суму близько  1 мільйон 526 тисяч 933 гривень", — розповіла Зоя Вовк.

До складу угруповання, додала вона, входили четверо черкащан. Їх затримали 22-го липня. Це мешканці Черкас та Черкаського району, додала речниця. За її словами, у них вдома провели обшуки:

"Під час обшуків вилучили  мобільні телефони, балаклави, зброю, одяг, який використовувався під час пограбування, гроші та гербіциди".

Чоловікам оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховищеКримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Організатор знаходився в активному розшуці. Наразі його теж затримали.

Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів, які сталися  на території Вінницької, Київської, Кіровоградської та Черкаської областей, де загальна сума викраденого майна складає близько п'яти мільйонів гривень.  Триває слідство.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок