У двох школах Оноківської громади на Ужгородщині менше 80% щеплених працівників

У двох школах Оноківської громади на Ужгородщині менше 80% щеплених працівників

У двох школах Оноківської громади на Ужгородщині менше 80% щеплених працівників
. Суспільне Закарпаття

У Кам’яницькій школі на Ужгородщині станом на 14 вересня щеплені 60% працівників, а в Оноківській – 74,5%. Про це Суспільному розповіли директори закладів Михайло Мазюта та Віталій Фещенко. Після посилення карантину, можна буде відвідувати тільки ті освітні заклади, у яких понад 80% персоналу вакциновані хоча б однією дозою, інші підуть на дистанційне навчання.

Шестикласниця Кам’яницької школи Ірина Кий у коментарі Суспільному розповіла: їй краще навчатися в школі, де вчитель може все пояснити.

"Також не всі вчителі можуть мати підключення до інтернету. Тому краще, щоб було навчання в школі", — сказала учениця.

Вчитель математики Василь Федорянич каже: від коронавірусу він вакцинований.

"Другу дозу я отримав 12 квітня. Якщо ми перейдемо до жовтої зони, і 80 вчителів не будуть вакциновані, то перейдемо на дистанційне навчання. Звичайно, краще живе спілкування, ніж дистанційне, але ми вже маємо досвід: створюємо групи, і так з дітьми працюємо", — розповів він.

Не вакцинувалася від СOVID-19 вчителька фізики Марія Дюрик.

"Просто їздила, мене не було вдома, — пояснила вона. — Планую вакцинуватися найближчим часом".

У двох школах Оноківської громади на Ужгородщині менш як 80% щеплених працівників
Суспільне Закарпаття

Мама 5-класниці Мирослави, Олена Крайзман каже: на дистанційному навчанні доньці навчатися важко.

"Це неживе спілкуваня з вчителями. Наразі в школі провакциновано мало вчителів. Я сама вакцинувалася, сподіваюся що наші вчителі будуть також вакцинуватися", — сказала жінка.

У Кам’яницькій школі вакциновано 60 % працівників, каже директор закладу Михайло Мазюта. За його словами, це 28 людей. Невакцинованих – 15. До роботи в дистанційному режимі в школі, каже, готові.

"Невакциновані ті, яким дільничні лікарі не рекомендують поки що вакцинуватися, тому що вони мають антитіла або протипокази, — пояснив директор. — Якщо чітко буде прописано, що ми зобов’язані перейти на онлайн-режим, то ми готові це зробити".

У двох школах Оноківської громади на Ужгородщині менш як 80% щеплених працівників
Суспільне Закарпаття

Галина Медвідь — вчителька першого класу в Оноківській школі на Ужгородщині. Каже: вакцинувалася влітку.

"Адже є небезпека, і взагалі, є бажання, щоб школа була відкрита і працювала не в онлайн-режимі, що складно для вчителів, дітей, батьків, — сказала вона. — А з першим класом це в рази важче, це неможливо практично. Адже кожна дитина хоче підхід, допомогу, притримати ручку".

В Оноківській школі вакциновані майже 75 % вчителів та техпрацівників, розповів директор Віталій Фещенко.

"На сьогоднішній день у нас провакциновано 35 осіб, що складає 74,5 % від загальної кількості, — сказав він. — Я думаю, що один-двоє працівників провакцинуються і ми зможемо працювати в жовтій зоні. У нас 7 невакцинованих працівників. Це реально люди, які мають протипокази до вакцинації, і мають довідки".

Читайте нас у Telegram, Viber та Іnstagram

На початок