Морква дешевшає, буряк дорожчає. Як в Україні змінились ціни на "борщовий набір"

Морква дешевшає, буряк дорожчає. Як в Україні змінились ціни на "борщовий набір"

Морква дешевшає, буряк дорожчає. Як в Україні змінились ціни на "борщовий набір"
. УНІАН

За період із серпня 2020 по серпень 2021 року в Україні змінились ціни на овочі, що входять до складу "борщового набору". Найбільше здорожчала цибуля, а максимально знизилась у ціні картопля.

Про це свідчать дані, оприлюднені Державною службою статистики.

Зокрема протягом останніх 12 місяців найбільше знизились ціна на картоплю – до 8,66 гривні за кілограм (на 13,6%). Своєю чергою, морква здешевшала до 10,29 гривні за кілограм (на 5,2%).

Водночас серед овочів "борщового набору" найбільше здорожчала ріпчаста цибуля – до 10,64 гривні за кілограм (80%). Буряк при цьому здорожчав до 9,29 гривні за кілограм (48,4%), капуста – до 6,60 гривні за кілограм (12,1%).

У порівнянні із груднем 2020 року вартість цибулі зросла у ціні одразу на 107,8% – до 10,6 гривні за кілограм. Буряк здорожчав на 72,4% до 9,3 гривні за кілограм, а морква – на 71,5% до 10,3 гривні за кілограм. Ціна на капусту при цьому зросла на 38,7% до 6,6 гривні за кілограм.

Як повідомляє Держстат, також подорожчала соняшникова олія – на 52,9% до 64,3 гривні. за літр.

Раніше у Міністерстві економіки заявили про зниження цін на більшість харчових продуктів та уповільнення темпів їхнього зростання.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок