Першу ракетку світу Джоковича покарали штрафом у фіналі US Open за неспортивну поведінку. Що сталось

Першу ракетку світу Джоковича покарали штрафом у фіналі US Open за неспортивну поведінку. Що сталось

Першу ракетку світу Джоковича покарали штрафом у фіналі US Open за неспортивну поведінку. Що сталось
. АР

Серб не зміг стримати емоцій у одному з найважливіших матчів у своїй кар’єрі.

Перша ракетка світу Новак Джокович зазнав поразки у фіналі турніру серії "Великого Шолома" US Open. У вирішальному матчі серб не впорався з російським тенісистом Даніїлом Мєдвєдєвим, програвши три сети з аналогічним рахунком - 4:6.

У разі перемоги Джокович став би другим тенісистом в історії, якому вдалось зібрати "сезонний Великий Шолом"Випадок, коли тенісист виграє всі чотири турніри "Великого Шолома" за один сезон. Раніше таке вдавалось лише Роду Лейверу у 1969 році.

Читайте також: Джокович програв "найбільший матч у кар'єрі" і не стримав емоцій ще під час гри

Серб не знав поразок на турнірах "Великого Шолома" у 27-ми матчах підряд. Однак у фіналі з росіянином Джокович поступився та ще й отримав штраф за неспортивну поведінку в розмірі 5 тисяч доларів.

Що сталось

У другому сеті фінального матчу Джокович не впорався з емоціями. Програвши один із розіграшів, перша ракетка світу збирався розтрощити свою ракетку об корт, однак зупинився - повз пробігала болгьорл, яка, злякавшись, різко зупинилась через дії сербського тенісиста.

Далі, не зумівши прийняти ще одну подачу від Мєдвєдєва, Джокович не витримав і таки зламав ракетку. Саме за ці дії серба покарали організатори змагань.

До слова, минулого року на US Open серба оштрафували на $267,500 так само за неспортивну поведінку. У матчі четвертого кола Джокович влучив м’ячем у лінійного суддю, за що він заплатив 10 тисяч доларів. Також тенісиста дискваліфікували, позбавили всіх призових, а це 250 тисяч доларів, та очок, які він заробив у Нью-Йорку. При цьому ще $7,500 гравець втратив через пропуск офіційної пресконференції після гри.

Що відомо

  • Джоковичу не вдалось зібрати "сезонний Великий Шолом". До цього у 2021 році він виграв Australian Open, Roland Garros і Wimbledon. Серб не поступався у 27-ми матчах поспіль на "мейджорах", але програв у вирішальному фіналі.
  • Мєдвєдєв, своєю чергою, провів третій фінал на "Великому Шоломі" та вперше виграв титул на подібних змаганнях.
  • Джокович 20 разів вигравав трофей на турнірах серії "Великого Шолома". Стільки ж перемог у швейцарця Роджера Федерера та в іспанця Рафаеля Надаля.
Читайте також: 18-річна британка Радукану переписала одразу кілька рекордів перемогою в фіналі US Open-2021: відео
На початок