У Китаї чоловік спровокував спалах COVID-19 після тритижневої самоізоляції

У Китаї чоловік спровокував спалах COVID-19 після тритижневої самоізоляції

У Китаї чоловік спровокував спалах COVID-19 після тритижневої самоізоляції
. АР

У китайській провінції Фуцзянь стався новий спалах COVID-19, який міг спровокувати чоловік, що відбув три тижні обов’язкової самоізоляції після повернення з-за кордону та не мав явних ознак захворювання.

Як повідомляє CNN, під час спалаху інфікувалися вже понад 60 людей, серед яких – 15 учнів початкової школи.

Перші випадки захворювання вдалося виявити 9 вересня у двох братів, які разом навчаються у школі, під час рутинного тесту на COVID-19. Наступного дня діагноз підтвердився ще в одного учня, а також у трьох батьків.

Експерти, які консультують уряд, припустили, що джерелом інфекції міг стати батько одного зі школярів, який на початку серпня повернувся із Сингапуру, попри те, що після приїзду він відбув обов’язковий 21-денний карантин. Також, за даними китайських ЗМІ, під час карантину він дев’ять разів проходив тести на COVID-19, всі з яких були негативними. Таким чином, у чоловіка з’явилися ознаки хвороби за 37 днів після в’їзду в Китай.

Як зазначає видання, китайська влада не розкриває, коли, де і як чоловік заразився вірусом, однак інкубаційний період, який перевищує 21 день, є вкрай незвичайним явищем.

За даними уряду Путяня, станом на 12 вересня у місті було зареєстровано 32 підтверджених випадки захворювання та ще 32 випадки безсимптомного перебігу інфекції. При цьому Китай веде окремий облік симптоматичних і безсимптомних випадків і не включає безсимптомних носіїв вірусу в офіційний список підтверджених випадків.

Інфекція вже поширилася за межі Путяня й на інші міста провінції. Зокрема, 13 вересня Національна комісія охорони здоров'я Китаю повідомила, що 6 випадків передачі було зареєстровано у Цюаньчжоу. Ще один випадок вдалося виявити у місті Сяминь.

Що відомо

  • У Китаї понад 30 посадових осіб у 4 провінціях покарали за "слабку реакцію" та неефективне управління під час нових спалахів коронавірусної хвороби COVID-19.
  • Розвідувальні служби США не вважають, що COVID-19 був розроблений як біологічна зброя, однак все ще не визначилися з єдиною версією походження вірусу через брак даних.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок