Україна придбає у Туреччини ще чотири ударні безпілотники Bayraktar — головнокомандувач ЗСУ

Україна придбає у Туреччини ще чотири ударні безпілотники Bayraktar — головнокомандувач ЗСУ

Україна придбає у Туреччини ще чотири ударні безпілотники Bayraktar — головнокомандувач ЗСУ
. Скрін з відео

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний заявив, що Україна закупить у Туреччини ще чотири комплекси ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.

"Один комплекс був придбаний в цьому році на замовлення Міністерства оборони. Крім того, для задоволення потреб Збройних сил у 2021-2022 рр. планується придбати ще чотири таких комплекси. В майбутньому ми плануємо поповнити арсенал безпілотними летальними апаратами місцевого виробництва", — заявив головнокомандувач в інтерв'ю східноєвропейському бюро Report.

За його словами, особлива увага приділятиметься вивченню методики використання БПЛА Bayraktar TB2.

"По-перше, потрібно навчитися ефективно з ними працювати, по-друге, ми маємо обов'язково знати тактику за формами їхнього застосування. Ми мусимо комплексно підходити до питання. Придбанням "Байрактара" справа не закінчується. Зараз ми вивчаємо методику використання цих апаратів", — сказав Залужний.

Що відомо

  • 16 жовтня, під час візиту до Туреччини української делегації на чолі з президентом Зеленським, відбулося підписання рамкової українсько-турецької військової угоди та меморандуму про співпрацю на рівні міністерств оборони.
  • Президент Володимир Зеленський заявив про те, що Україна розпочне спільне з Туреччиною виробництво бойових безпілотників.
  • Перші БПЛА турецького виробництва Bayraktar TB2 Україна отримала у 2019 році.
  • Bayraktar TB2 — турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Його довжина — 6,5 м, розмах крила — 12 м, максимальна швидкість — 222 км/год. Апарат може працювати автономно впродовж 24 годин.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок