На Сумщині поблизу Могриці сталася пожежа

На Сумщині поблизу Могриці сталася пожежа

На Сумщині поблизу Могриці сталася пожежа
.

У районі ландшафтного заказника "Могрицький" поблизу однойменного села на Сумщині увечері 12 вересня сталася пожежа. Про це повідомила працівниця Суспільного Ксенія Боянова, яка була на місці події.

За словами очевидців, відпочивальники залишили багаття, вогонь швидко став розповсюджуватися. У гасінні пожежі були задіяні рятувальники та волонтери.

За інформацією головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій полум’я охопило суху рослинність на площі до 2 га. О 18:00 пожежу локалізували, о 18:25 ліквідували.

Що відомо

  • Заказник "Могрицький" - природно-заповідний об'єкт місцевого значення в Україні. Статус надано для збереження мальовничих схилів правого берега річки Псел з численними балками, порослими степовою рослинністю з ксерофітним кальцієфільним рослинними комплексом та притаманним йому тваринним світом. Площа заказника - 15 га
  • На його території ростуть кілька видів рідкісних рослин, занесених до Червоної книги України, а також мешкають 8 видів червонокнижних тварин та три види з Європейського червоного списку.
На початок