На Херсонщині відбувся третій етап дитячих велоперегонів "Таврійські велостарти"

На Херсонщині відбувся третій етап дитячих велоперегонів "Таврійські велостарти"

На Херсонщині відбувся третій етап дитячих велоперегонів "Таврійські велостарти"
. Фото: Оксана Хлєбус/Суспільне.Херсон

У Голій Пристані пройшов третій етап дитячих велоперегонів "Таврійські велостарти". Такі перегони проходять на Херсонщині четвертий рік. Організовує їх федерація велосипедного спорту Херсонської області.

Серію дитячих велоперегонів відкрили наймолодші – діти віком до 4 років на біговелах. Ці змагання для трирічної Мілани перші. Дівчинка посіла друге місце.

За словами мами Мілани - Олени, дівчинка на велорайдері катається близько трьох місяців. Участь у перегонах взяли разом з братиком.

Даринка приїхала першою у віковій категорії до 4 років. Перед змаганнями з самого ранку тренувалась, - розказує бабуся Світлана.

"У нас уся сім’я велогонщики, у родині троє діток і всі вони щороку беруть участь, починаючи з Києва. Ми там були на всіх змаганнях. І вони щодня тренуються на своїх велосипедах, бо дуже їх люблять", - каже жінка.

Одинадцятирічний Артем Васильєв чекає на старт своєї вікової групи. Хлопець розповів, що готувався до перегонів два дні.

"Я накачав шини, рукавички знайшов. Вирішив спробувати один раз. Сподобається – буду ще кататись.", - говорить Артем.

Чотирирічному Тимуру велосипед подарували на день народження. Поруч з ним постійно сестричка Ліза. Дівчинка супроводжувала брата протягом всього маршруту.

Мама хлопчика Ольга Трофімова розказує, що Тимур сам побачив, що там дітки маленькі та попросив також взяти участь разом з ними.

Чекає на свою чергу і семирічний Гордій, який прийшов разом із батьком.

"Минулого року я отримав 4 місце, але я не тренувався. Сьогодні потренувався, може і переможу", - каже Гордій.

За словами його батька Олександра Куликовського, їх син з літа питав чи будуть цього року змагання.

"І ми побачили об’яву тут у Голій Пристані та зібралися. Гордій дуже мріяв про участь", - говорить чоловік.

На Херсонщині відбувся третій етап дитячих велоперегонів "Таврійські велостарти"
Фото: Оксана Хлєбус/Суспільне.Херсон

На участь у третьому етапі дитячих велоперегонів "Таврійські велостарти" зареєструвалося близько сотні дітей до 14 років. Наймолодшому учаснику 2 з половиною, - розказав організатор перегонів, представник федерації велосипедного спорту Херсонської області Сергій Хижняк.

"Перший етап у нас був у Херсоні, другий - у Каховці, а третій – у місті Гола Пристань, четвертий також відбудеться у Херсоні на день міста. Мета заходу – популяризація велоспорту, популяризація велосипедів, бо це здоров’я", - розповів Сергій Хижняк.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

На початок