Смертельна ДТП на Рівненщині: суд обрав запобіжний захід експрокурору. Текстовий онлайн

Смертельна ДТП на Рівненщині: суд обрав запобіжний захід експрокурору. Текстовий онлайн

Оновлено
Смертельна ДТП на Рівненщині: суд обрав запобіжний захід експрокурору. Текстовий онлайн
. підозрюваний експрокурор у суді Рsвного, Суспільне Рівне

У Рівненському міському суді 10 вересня обрали запобіжний захід колишньому прокурору, нині адвокату Івану Скобуху, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП та втечі з місця аварії. У ніч на 9 вересня, за версією слідства, він біля села Немовичі Сарненського району збив 35-річну скутеристку, жінка загинула на місці. Суспільне вело текстовий онлайн із зали суду.

15:25

Суд відправив Івана Скобуха у ізолятор тимчасового тримання на два місяці без права внесення застави.

14:39

Журналісти запитали, з якою швидкістю їхав водій. Він відповів: "З допустимою". На питання, чи допомагатиме потерпілій стороні, сказав: "Звичайно, у мене немає іншого виходу."

Також Іван Скобух сказав, що не втікав від поліції, а зупинився, коли побачив проблискові маячки.

"Життя людини не повернути, я у вчиненому каюсь. Бог свідок - я цього не хотів. Я 15 років працював сумлінно у правоохоронних органах і направляв до суду аналогічні кримінальні провадження", – додав підозрюваний і сказав, що за декілька секунд до зіткнення його відволік його пес, який їхав разом із ним у салоні.

14:33

Підозрюваний звернувся до суду:

"Прошу обрати цілодобовий домашній арешт. Я не є суспільно небезпечним злочинцем, я за 38 років жодного разу не притягувався до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Ризиків нема ніяких, зі сторони обвинувачення це лише припущення", – сказав Іван Скобух.

Суд пішов до нарадчої кімнати. Рішення має оголосити за 40 хвилин.

14:28

Захист вважає, що те, що Скобух був прокурором і є адвокатом – не є достатньою причиною для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Просять обрати цілодобовий домашній арешт з забороною лишати житло, з покладенням обов’язку не спілкуватись зі свідками, носити електронний браслет та здати паспорти.

14:23

Адвокат підозрюваного каже, що ознайомились з доказами слідства і вважають ці доводи необґрунтованими. Додав, що не заперечують перебування Скобуха за кермом автомобіля і порушення ПДР. Однак заперечують, що водій був у стані алкогольного сп’яніння. Також адвокат каже, що його клієнт здав на дослідження біологічні зразки добровільно (у поліції повідомляли, що після аварії водій відмовився від освідування приладом "Драгер", згодом у нього відібрали кров на підставі постанови прокурора).

Адвокат підозрюваного додав, що його підзахисний від’їхав на відстань одного кілометра від місця аварії і добровільно зупинився та здався. У поліції раніше повідомляли, що його довелось наздоганяти.

14:10

У засіданні щодо обрання запобіжного заходу головує суддя Володимир Доля.

Як інформує кореспондентка Суспільного із зали суду, адвокат підозрюваного подав клопотання долучити характеристику та довідку про наявність двох дітей у свого клієнта на випадок, якщо суд вирішить обрати запобіжний захід тримання під вартою. У разі такого рішення просить обрати СІЗО №1.

Прокуратура просить застосувати запобіжний захід тримання під вартою, мотивуючи це ризиком переховування від досудового розслідування. Такий ризик обґрунтовують тим, що підозрюваний не зупинився після ДТП, а його виявили за кілометр від місця аварії. Також прокуратура вважає, що десятирічний термін ув'язнення, який загрожує чоловікові – суттєвий та може стати причиною для втечі. Також йому відомі імена та адреси свідків події, тому вважають, що він може впливати на них під час слідства. Також просять не визначати розміру застави.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок