Батьків дітей, які отруїлися грибами на Чернігівщині, хочуть позбавити батьківських прав

Батьків дітей, які отруїлися грибами на Чернігівщині, хочуть позбавити батьківських прав

Оновлено
Батьків дітей, які отруїлися грибами на Чернігівщині, хочуть позбавити батьківських прав
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Батьків дітей, які отруїлися строчками в селі Олександрівка Добрянської громади, хочуть позбавити батьківських прав. Перше засідання відбулося в кінці серпня, наступне буде 16 вересня. Про це Суспільному розповіла начальниця Служби у справах дітей Добрянської територіальної громади Наталія Кот-Берест. З її слів, батько дітей Віктор найняв адвоката та намагається повернути собі дітей. Мати ж на засідання не з'явилася.

«Адвокат малює батька таким гарним і турботливим, і, якщо ми зараз суд програємо, самі розумієте, що це буде. Все валять на маму, що мама така погана. Ми надавали документи, робили запит в «Охматдит», викликали свідків. Перше засідання зазвичай розглядається по документах, друге – по суті», – сказала в коментарі Суспільному Наталія Кот-Берест.

Нагадаємо, четверо дітей з села Олександрівка отруїлися грибами 26 квітня. Семимісячний Віктор і п’ятирічна Аліна потрапили до реанімаційного відділення Чернігівської обласної лікарні. Діти були непритомними, врятувати їх не вдалося: вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні померла п’ятирічна дівчинка, 2 травня в реанімації обласної дитячої лікарні помер семимісячний хлопчик.

Згодом до лікарні потрапили ще двоє дітей з сім'ї. Зі слів матері, годували їх картоплею, приготованою на грибному відварі. Батьки думали, що збирали зморшки, пізніше виявилося, що це були строчки. Зараз вилучені з родини діти перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації у Хмільниці. Як повідомила Суспільному бабуся дітей Олена Дьошова, якщо суд залишить дітей з батьком, вона допомагатиме в усьому. Зі своєю донькою, каже, втратила зв’язок.

«Мама на засідання не прийшла. Батько робить все, щоб дітей повернути в сім'ю. Сподіваємося на розумне рішення суду. Батько не кидав сім'ю, допомагав, навідувався. При чому тут батько? Це необережність матері. Батько у відрядженнях, це все на мої плечі ляже: навчання, прибирання, готування. Хотілося б, щоб онуки жили зі мною. Батько заробляє гроші, щоб забезпечити дітей, а все інше на мені буде. Мама після всього, що сталося, поїхала. Зв'язок з нею я не можу мати».

Матір дітей, за припущенням начальниці Служби у справах дітей Добрянської селищної ради Наталії Кот-Берест, наразі перебуває у Городнянському районі. Поспілкуватися з нею не вдалося, її номер телефону поза зоною досяжності.

Читайте також:

«Вбив, щоб очистити душу»: подробиці нападу на 23-річну Юлію Строкіну у Семенівці

На початок