Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Матч Бразилія - Аргентина зірвали органи влади за кілька хвилин після старту: відео

Матч Бразилія - Аргентина зірвали органи влади за кілька хвилин після старту: відео

Матч Бразилія - Аргентина зірвали органи влади за кілька хвилин після старту: відео
. AP Images

Що відбулося.

Матч Бразилія - Аргентина мав стати центральним у восьмому турі відбору на чемпіонат світу-2022 у Південній Америці. За підсумками перших семи турів бразильці йшли на першому місці - 21-е очко з 21-го можливого, а аргентинці - другими (15 пунктів). Очного матчу між цими збірними у цьому відборі ще не було, востаннє вони зустрічалися у фіналі Копа Америка-2021 - Аргентина мінімально перемогла.

Ця гра у відборі відбувалася на стадіоні в бразильському Сан-Паулу. Збірні оголосили стартові склади (мали зіграти і Неймар, і Лео Мессі), вийшли на поле і навіть зіграли кілька хвилин. Однак після п'яти хвилин біля поля з'явилися органи охорони здоров'я штату Сан-Паулу, які дали команди зупинити гру, аби депортувати чотирьох футболістів.

Справа в порушенні правил карантину аргентинськими футболістами, стверджують бразильці.

Відео зупинки матчу Бразилія - Аргентина

Що стало причиною зупинки гри Бразилія - Аргентина

Згідно з бразильськими правилами, усі, хто перебував у Великій Британії упродовж останніх 14 днів, має пройти обов'язкову 14-денну самоізоляцію. Органи охорони здоров'я Бразилії звинуватили чотирьох гравців Аргентини у порушенні цих протиковідних правил.

Конкретні імена не називали, але у склад Аргентини викликані чотири футболісти з АПЛ (Емільяно Буендіа, Емільяно Мартінез, Джовані ло Чельсо та Крістіан Ромеро), три з яких вийшли у стартовому складі проти Бразилії.

Представники бразильських органів охорони здоров'я заявляють, що аргентинці не вказали усі дані про свої місця перебування упродовж останніх 14 днів під час прильоту.

"Чотирьом гравцям було сказано залишатися ізольованими до моменту депортації, але вони не виконали цього. Вони поїхали на стадіон та вийшли на поле, зробивши серію порушень", - заявив директор органу охорони здоров'я (Anvisa) Антоніо Барра Торрес.

Водночас футбольні функціонери Бразилії та Аргентини не розуміють, чому рішення не вдалося знайти перед початком гри і чому матч був перерваний уже в процесі. Президент Бразильської федерації футболу розкритикував дії органів охорони здоров'я: "Мені шкода усіх фанів спорту, які хотіли подивитися гру по телебаченню. З усією повагою до Anvisa, вони могли вирішити це питання швидше і не чекати на початок гри".

Згідно із заявою Аргентинської федерації футболу, місцева збірна перебуває в Бразилії з п'ятниці, 3 вересня, та заповнила усі потрібні документи.

Що відбувалося далі

Як тільки матч було зупинено, збірна Аргентини пішла з поля у підтрибунні приміщення. Бразильці залишалися на полі, вели перемовини з представниками Anvisa.

Трохи пізніше на поле повернувся Ліонель Мессі, уже без форми. Він спілкувався з бразильськими футболістами та функціонерами.

Спершу матч призупинили, але за годину з моменту зупинки було прийняте рішення про повне скасування. Подальші рішення ще не були прийняті щодо місця та дати перегравання матчу.

Збірна Бразилії, яка залишалася на полі, провела невелике тренування перед обмеженою кількістю глядачів на стадіоні.

У найближчі дні матч не буде переграно, оскільки обидві збірні мають зіграні наступні матчі відбору уже в четвер, 10 вересня. І Бразилія, і Аргентина будуть господарями у наступних поєдинках.

І збірна Аргентини уже вилетіла з Бразилії.

Що відомо

  • У відборі на чемпіонат світу в Південній Америці збірні грають в одній групі (10 команд) по два кола. Чотири найкращі команди виходять на світову першість, п'ята - грає раунд плей-оф. Бразилія та Аргентина залишаються на першому-другому місці у відборі, навіть попри матч у запасі.
  • У середньому за останній тиждень в Бразилії щоденно хворіє 21 тисяча осіб на коронавірус.
На початок