У Дніпрі стартував триденний міжнародний книжковий фестиваль Book Space

У Дніпрі стартував триденний міжнародний книжковий фестиваль Book Space

У Дніпрі стартував триденний міжнародний книжковий фестиваль Book Space
. Суспільне Дніпро

На Фестивальному причалі у Дніпрі розпочався міжнародний книжковий фестиваль Book Space. Цього року організатори запланували 9 програм та 150 подій, розповіла на пресконференції співзасновниця фестивалю Book Space Вікторія Наріжна.

На захід приїхали 75 видавців та 250 діячів – як з України, так з інших країн світу. Фестиваль проходить вчетверте, цьогоріч тема фестивалю – «Нова близькість».

Вікторія Наріжна каже: аби встигнути втілити всі задуми, організатори працювали майже цілодобово.

«Немає фейлів і немає остаточних успіхів, є постійний процес підбору того, що найкраще працює. І саме в цьому найбільший кайф», – зауважила вона.

Тема фестивалю – «Нова близькість»

Торік фестиваль проходив онлайн через карантинні обмеження. Це вплинуло й на цьогорічний вибір теми, каже креативна директорка фестивалю Book Space Юлія Лактіонова.

«Ми всі стикнулись з ізоляцією як такою. З однієї сторони ми, всі опинились в ізоляції з кимось і змушені були, в якомусь обмеженому просторі перебуваючи, із кимось поруч влаштовувати нові абсолютно моделі свого існування. Працювати, навчатись – і все це відбувалось в замкненому просторі», – вважає вона.

Перші враження відвідувачів

Дніпрянка Ірина Тараненко розповідає, що намагається відвідувати книжкові фестивалі не тільки у Дніпрі, також за книжками їздить до Львова.

«Завжди книжок накуповую і в інтернеті купую. Ми такі книгомани! І різні книжки: історичні й у військових хлопців купую, щоб підтримати їх», – сказала відвідувачка.

Людмила Єщенко дізналась про фестиваль випадково. Каже: нещодавно вже купувала собі книжки, але не може відмовитись від задоволення придбати ще кілька.

«З видавництвами познайомитись українськими. Я думаю, що я гостей не застану, бо я за містом живу. А так зараз познайомлюсь, десь щось може і куплю», – розказала жінка.

Згідно з даними електронної системи публічних закупівель Prozorro, на фестиваль із бюджету міста виділили понад три мільйони гривень. Фестиваль триватиме три дні, ввечері для відвідувачів заплановані концертні програми.

Що відомо

Читайте також

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок