Щоб встановити знак «Я люблю Новгород-Сіверський» у місті планують спиляти 13 дерев

Щоб встановити знак «Я люблю Новгород-Сіверський» у місті планують спиляти 13 дерев

Щоб встановити знак «Я люблю Новгород-Сіверський» у місті планують спиляти 13 дерев
. оригінал

Замість туй – клумби з трояндами і знак «Я люблю Новгород-Сіверський». У Новгороді-Сіверському планують спиляти 13 дерев, що ростуть під будівлею міськради, а на їх місці встановити металеву інсталяцію. Про це сказав міський голова Олег Бондаренко. Що думають про його ініціативу містяни?

Ці 13 туй, що ростуть під будівлею міськради, планують спиляти. Як каже міський голова Олег Бондаренко, для цього вже отримали всі необхідні погодження. Чому дерева треба знести, пояснює так: «Коряві вони стоять, похилились, пожовтіли, у формі «рогатюлин». Як би ці дерева мали якийсь естетичний вигляд – це інша справа. А якщо це в такій неприглядній формі – я думаю, що це неправильно».

На місці знесених дерев планують висадити клумбу.

«В проекті у нас є – зробити бруківку, встановити лавки, посадити клумби з квітами. Ну і з’явилась така ідея – встановити знак, який можна б було бачити з усіх можливих точок міста», - розповідає міський голова Новгорода-Сіверського.

У майстерні міської ради над пам’ятним знаком «Я люблю Новгород-Сіверський» працює майстер Сергій Машковець. Літери зварює з залізних прутів.

«Ось воно буде ось так збиратися каркасом, задня частина буде зашиватися. В середину буде сюди вставлятися лист – листовим залізом зашиватися, а лицьова сторона, коли ти на неї дивишся, щоб «відходила», наче в 3D», - розповідає майстер.

«Отак воно буде - Новгород-Сіверський. Відстань буде тут така. Серце з туристичним логотипом. Замовимо окремо. І буква «Я» буде велика. Також в 3D такому форматі».

За словами Олега Бондаренка, виготовлення цього знаку обійдеться в 1-1,5 тисячі гривень з бюджету міськради. Чи встановлять цей знак перед будівлею міськради та який остаточний вигляд матиме сквер, каже міський голова, ще не вирішили.

Новгород-сіверці про ініціативу міського голови кажуть так.

Микола Біцюк: «Ну якщо у них в голові нема, то що тут поробиш. Негативно. Тут раніше був скверик, був фонтан, лавки. Було таке гарне місце, де люди відпочивали. Ну навряд, що у них це вийде».

Наталія Писаренко: «Я проти цього. Дуже проти. Моє дитинство – ми саджали все це, мені шкода цього. Ми воду носили, ми саджали. Якщо вони хочуть поставити оголошення «Я люблю Новгород-Сіверський», хай встановлять при в’їзді».

Олег Фесюн: «Вони скоро тут усе попиляють, починаючи від туй і закінчуючи всіма, що в нас є. Попиляти можна все, а коли воно виросте».

Микола Заворотний: «Уже ж тут були ялинки. Їх спиляли. Це все рівно, що знести собор, чи знести торгові ряди. Вони їх саджали? Скільки у нас було мерів і «мериць» – вони нікому не заважали. Давайте отут попиляємо все».

Наталія Марус: «Мені це не дуже подобається, тому що влітку вони хоч трохи дають затінку. Можливо, вони старі і треба їх спиляти, але тут буде дуже спекотно. Та пропозиція, щоб встановити знак – непогана ідея. Якщо вже спилювати, то хай буде. У всіх містах є таке - «Я люблю» і там сердечко, наприклад».

На початок