У ЦМЛ Рівного відкрили друге відділення для пацієнтів з COVID-19. Лікар пояснив причину

У ЦМЛ Рівного відкрили друге відділення для пацієнтів з COVID-19. Лікар пояснив причину

У ЦМЛ Рівного відкрили друге відділення для пацієнтів з COVID-19. Лікар пояснив причину
. архів Суспільного

В центральній міській лікарні, яка є опорною для пацієнтів з коронавірусом, вперше з часу зниження кількості хворих на ковід у 2021-му році, знову збільшують кількість ліжкомісць. Про це Суспільному повідомив заступник головного лікаря Ігор Дундюк.

Від середини червня кількість хворих, які потребували госпіталізації чи підключення до апаратів штучної вентиляції легень, зменшилась до трьох десятків. Це дозволило використовувати під потреби лише одне відділення лікарні.

На початок вересня кількість хворих перетнула позначку в три десятки, тож закладу довелось збільшувати кількість ліжкомісць.

"Ми відкрили ще одне перепрофільоване ЛОР-відділення, щоб було куди класти людей. Поки що такого глобального відчуття, що різко збільшується кількість пацієнтів – немає. Зараз 32 людини, це небагато, адже загалом у нас запатентовано 300 місць", – каже Ігор Дундюк.

Заступник головлікаря уточнив Суспільному, що в інфекційному відділенні, куди на початку пандемії везли у першу чергу, пацієнтів немає – там проводять ремонт.

"Якщо треба буде – розгорнемо усі 300 ліжок в лікарні. Зараз по віку, можна сказати, що молодих пацієнтів немає, є середнього і старшого віку", – сказав лікар.

За офіційною статистикою, станом на травень 2021-го року в ЦМЛ з діагнозом COVID-19 лежало півтори сотні людей. До середини червня цей показник знизився до кількох десятків.

Що відомо

  • За даними пресслужби мерії, станом на 3 вересня у Рівненській міській громаді додалось 17 хворих, тож кількість тих, хто має підтверджений діагноз станом натепер - 193 людини. У лікарні до ШВЛ ніхто не підключений, але двоє пацієнтів у важкому стані.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок