На 197-му окрузі Черкащини стартував виборчий процес

На 197-му окрузі Черкащини стартував виборчий процес

1 вересня на 197-му окрузі на Черкащині офіційно стартував виборчий процес: 31 жовтня відбудуться довибори до Верховної Ради. За час "дочасної агітації" згадували понад 17 прізвищ потенційних кандидатів, однак хто балотуватиметься насправді — буде відомо після реєстрації, розповів Суспільному координатор громадянської мережі "Опора" Захар Колісніченко.

За словами Захара Колісніченка, політичні партії зможуть висувати кандидатів до 20-го вересня включно, а самовисуванці мають подати документи до Центральної виборчої комісії до 30-го. Потім Центральна виборча комісія матиме п'ять днів на розгляд заяв, а далі вони мають пройти процес реєстрації.

"Тобто останній термін, коли ми дізнаємося імена всіх кандидатів – це п'яте жовтня", — зазначив Захар Колісніченко.

Імена потенційних кандидатів почали звучати ще до позначення проміжних виборів, додав він:

"За весь час «дочасної агітації» звучало 17 прізвищ потенційних кандидатів. Дехто з них за цей час уже вийшов із цих перегонів, деяких «пророкували» лише журналісти. Однак значна частина із них вела повноцінні кампанії із концертами, джинсою у ЗМІ та зустрічами".

Також важливим етапом виборів є утворення окружної виборчої комісії, зазначив Захар Колісніченко. ЇЇ мають утворити до 10 вересня.

Що відомо

  • До 197 округу належить міста Золотоноша, Канів, частина Соснівського району міста Черкас, Золотоніський район, частина Канівського та частина Черкаського районів. На ньому 142 дільниці.
  • Центр округу перенесли із Канева до Золотоноші. Таке рішення ухвалили на засіданні Центральної виборчої комісії 20-го серпня. У пресслужбі секретаріату Комісії пояснили, що зробили це за поданням облдержадміністрації та враховуючи адміністративно-територіальні зміни.
  • 197-й черкаський округ, який раніше представляв чинний голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, нині без депутата. На нинішню посаду його призначили наприкінці січня 2021-го року.
  • Наприкінці березня Олександр Скічко склав мандат і вже 9 квітня ЦВК призначила на 31 жовтня проміжні вибори народних депутатів у двох округах – власне на 197-му на Черкащині та 184-му на Херсонщині (у зв’язку з тим, що мажоритарник Ігор Колихаєв став міським головою Херсона).

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок