На Рівненщині чоловік здав на брухт шматок труби, яка подає кисень у лікарню

На Рівненщині чоловік здав на брухт шматок труби, яка подає кисень у лікарню

Оновлено
На Рівненщині чоловік здав на брухт шматок труби, яка подає кисень у лікарню
. фото поліції області

На Рівненщині чоловік відкусив шматок труби, яка подає кисень у реанімацію міської лікарні та здав її на брухт. Поліція підозрюваного знайшла, – повідомили у пресслужбі правоохоронців.

Сам інцидент стався ще 26 серпня у Здолбунові, про нього в поліцію повідомили медики. Невідомий відрізав 19 метрів труби, яка постачала кисень у реанімаційне відділення лікарні, – повідомила Суспільному пресофіцерка поліції області Юлія Мозоль.

"Сама подія сталась приблизно о четвертій ранку. Чоловік металевими кусачками перекусив трубу, а потому здав її на металобрухт. За це він отримав 1200 гривень", – каже представниця пресслужби поліції.

Поліція змогла знайти підозрюваного, ним виявився 32-річний місцевий житель. Він пояснив правоохоронцям, що просто хотів підзаробити і виручені гроші витратив на власні потреби, – каже пресофіцерка Юлія Мозоль.

"Пощастило, що ніхто із хворих у лікарні не перебував на той час підключеним до апаратів штучної вентиляції легень", – уточнила речниця поліції.

Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за статтею "крадіжка, вчинена повторно". Здолбунівчанину вручили підозру, йому загрожує до п'яти років тюрми. Пресофіцерка уточнила Суспільному, що у суд направили іще одну справу проти нього – за незаконний обіг наркотиків. Поки що чоловік не затриманий. Запобіжний захід суд має обрати йому найближчим часом.

На Рівненщині чоловік здав на брухт шматок труби, яка подає кисень у лікарню
трубку замінили, фото станом на 11:00 1 вересня. Суспільне Рівне

Керівник лікарні Василь Височанський Суспільному повідомив, що трубу вже замінили і сьогодні ввечері вона зможе знову виконувати свою функцію.

"Ми не думали, що таке кощунство взагалі можливе. Якби до апарату ШВЛ був підключений пацієнт, який потребує кисню – це могли б бути найплачевніші наслідки", – каже головлікар.

12:00

У Здолбунові є чотири пункти прийому кольорових металів. Поліцейські обійшли всі, в одному побачили трубу, взяли відео з камер спостереження і знайшли підозрюваного. Про це Суспільному розповів начальник кримінальної поліції Рівненського райуправління, відділення поліції №6 Сергій Броч.

Поліцейський додав, що за кілька днів до цього підозрюваний із будинків поблизу лікарні вкрав кабель Укртелекому і теж здав.

Лікарня подала довідку про збиток сім тисяч гривень.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок