Палац спорту у Хмельницькому: чи завершать будівництво до кінця року

Палац спорту у Хмельницькому: чи завершать будівництво до кінця року

Палац спорту у Хмельницькому: чи завершать будівництво до кінця року
. Фото: Суспільне

Будівництво Палацу спорту, яке розпочали у Хмельницькому у лютому 2019 року, планували завершити до кінця 2021 року. Про це розповів заступник міського голови Микола Ваврищук.

За його словами, зараз активно тривають роботи на об'єкті, продовжують монтаж вентиляції, внутрішні оздоблювальні роботи, ззовні виконують благоустрій території.

"За серпень підрядник освоїв повністю всі кошти, які були взяті з міського бюджету, це 17 мільйонів гривень, та 95 мільйонів гривень державної субвенції. Цих коштів недостатньо, щоб завершити будівництво Палацу спорту до кінця цього року, тому не вдасться ввести його в експлуатацію", - каже посадовець.

Візуальний проєкт Палацу спорту у Хмельницькому.
Візуальний проєкт Палацу спорту у Хмельницькому. Фото: Суспільне

Микола Ваврищук додає: наразі сподіваються на додаткове фінансування з державного бюджету.

"Якщо його не буде, змушені будемо перенести здачу об'єкта на наступний рік", - каже посадовець.

Що відомо

  • Загальна вартість Палацу спорту становить 283 мільйони гривень. Сума може змінитися у зв’язку зі змінами деяких державних будівельних норм та вимог спортивних федерацій, каже начальник управління по капітальному будівництву Хмельницької міськради Тетяна Поліщук.
  • За 2019-2020 роки з державного бюджету отримали 81 мільйон, з міського взяли 53 мільйони гривень.
  • Виділена ділянка під будівництво має 5 тисяч квадратних метрів. Готовий об’єкт матиме площу 15 тисяч квадратних метрів.

На початок