Рівненщина: 10 дітей і вагітна матір отруїлись через зламану вітром трубу від котла

Рівненщина: 10 дітей і вагітна матір отруїлись через зламану вітром трубу від котла

Рівненщина: 10 дітей і вагітна матір отруїлись через зламану вітром трубу від котла
.

На Рівненщині у лікарню доправили десятьох дітей та їхню вагітну матір доправили до лікарні з діагнозом "отруєння чадним газом". Про це Суспільному стало відомо з власних джерел.

Йдеться про жителів одного обійстя із села Малушка Березнівського району. Їх доправили у Сарненську районну лікарню. Найменшій дитині – трішки більше року, їхня матір – 1987-го року народження.

Головлікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк підтвердив Суспільному, що пацієнти знаходяться у них і прибули по шостій ранку.

– Стан стабільний. Всі пацієнти переведені в дитяче відділення, тобто загрози життю абсолютно немає. Четверо було в реанімації. Потрібно поспостерігати, подивитись аналізи, тоді мова може йти про виписку, – розповів головлікар.

Причиною цього інциденту стала сукупність факторів, в тому числі й сильний вітер вночі. Речниця "Рівнегазу" Світлана Сабанюк зазначила, що вітер пошкодив димовивідний патрубок від газового котла, від чого сталась розгерметизація і частина продуктів згорання почала потрапляти в будинок.

– При огляді з'ясували, що господар самовільно демонтував старий котел, а новий встановив, не попередивши газове господарство. Це є надзвичайна ситуація, яку ніхто не міг передбачити. Також у власника будинку не було договору на обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, а це важливо, – зазначила речниця газовиків.

Спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун повідомила, що слідчі Березнівського відділення поліції розпочали досудове розслідування за попередньою кваліфікацією статтею 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною).

На початок