"Щаслива, але не на всі 100%". Чому чемпіонка Паралімпіади Шевчук незадоволена виступом у Токіо

"Щаслива, але не на всі 100%". Чому чемпіонка Паралімпіади Шевчук незадоволена виступом у Токіо

Ексклюзивно
"Щаслива, але не на всі 100%". Чому чемпіонка Паралімпіади Шевчук незадоволена виступом у Токіо
. Мар'яна Шевчук. Фото: Zviad Rostiashvili

Українська пауерліфтерка у коментарі Суспільне Спорт пояснила, чим саме незадоволена у своєму виступу.

У третій день змагань Україна здобула дві золоті нагороди. Авторкою однією з них стала Мар'яна Шевчук - представниця України у пауерліфтингу підняла вагу 125 кілограмів у фіналі категорії до 54 кг.

Читайте також: Україна здобула друге "золото" Паралімпіади-2020: його виграла паверліфтерка Шевчук

Медаль Шевчук стала першою на рівні Паралімпійських Ігор. І четвертою золотою загалом у жіночому пауерліфтингу - Мар'яні вдалося повторити досягнення Лідії Соловйової - єдиної спортсменки, що вигравала "золото" у цьому виді спорту на рівні Паралімпіад.

Проте після виступу українська чемпіонка Токіо-2020 наголосила: попри хороші емоції, вона незадоволена тим, як все склалося.

Як Шевчук пояснює свій виступ?

До Паралімпіади-2020 Шевчук підходила у якості володарки світового рекорду. На етапі Кубка світу у Тбілісі вона підняла рекордну вагу у 132 кілограми.

У Токіо Шевчук впоралася у першій спробі з вагою 125 кг. Проте дві наступні спроби українки виявилася безуспішними - ані 129 кг, ані новий світовий рекорд у 133 кг українка взяти не змогла.

Читайте також: Медальний залік Паралімпіади-2020 після третього дня змагань: Україна - у топ-10

У коментарі Суспільне Спорт Шевчук зазначила, що вважає невиконаною свою роботу на Паралімпіаді. І від цього не в захваті від виступу.

"Емоції хороші, але не повністю захоплюючі. Бо я не виконала свою роботу, на яку я готувалася сюди. Я підвела свого тренера: він мене підготував на такий результат, на який ми були готові".

Шевчук наголосила, що задоволена золотій медалі, яку здобула на Паралімпіаді. Але не самим виступом. І сподівається, що у майбутньому зможе реалізувати ті завдання, які поставила перед собою.

"Золота медаль - це цінна нагорода, цінні Ігри, грають велику роль, це найвищий етап для мене. Я щаслива, але не на всі 100%. Зупинятися нема чого, я ще молода, попереду є змагання".

Хто така Мар'яна Шевчук

  • 25-річна українська паверліфтерка, представниця Вінницької області.
  • Шевчук належить світовий паралімпійський рекорд у паверліфтингу. На етапі Кубка світу у Тбілісі у 2021 році вона підняла вагу у 132 кг.
  • Шевчук - 3-разова призерка чемпіонатів світу та Європи у паверліфтингу. У 2017-му вона взяла "срібло" чемпіонату світу, у 2018-му - "золото" Євро, а у 2019-му стала чемпіонкою світу (усе - у вазі до 55 кг).
  • Паверліфтерка народилася з хондродистрофією - станом, що впливає на розвиток хрящової тканини.
На початок