Українські атлети здобули три нагороди на етапі Діамантової ліги в Лозанні: відео

Українські атлети здобули три нагороди на етапі Діамантової ліги в Лозанні: відео

Українські атлети здобули три нагороди на етапі Діамантової ліги в Лозанні: відео
. AP

Результати усіх українців.

На етапі Діамантової ліги у швейцарській Лозанні виступали одразу сім українських спортсменів - це найбільше представництво України у цьому змагальному сезоні турніру. Синьо-жовті атлети змагалися у чотирьох дисциплінах: стрибках у висоту (чоловічих та жіночих), жіночих стрибках у довжину та бігу на 400 метрів з бар'єрами.

За результатами змагань українці змогли здобути три нагороди - одне "срібло" та дві "бронзи".

Читайте також: Українці здобули медалі усіх гатунків на легкоатлетичному турнірі в Угорщині

Як виступили українці на етапі Діамантової ліги в Лозанні

  • Стрибки у висоту (жінки): Ярослава Магучіх - 2, Ірина Геращенко - 4, Юлія Левченко - 6

Реванш фіналу Олімпіади-2020 уперше відбувся у секторі для стрибків у висоту. Чотири найкращі стрибунки у Токіо знову фінішували на перших чотирьох місцях, тепер у Лозанні. Єдина зміна у порядку: Магучіх обійшла Макдермотт.

Читайте також: Ярослава Магучіх - друга в першому рематчі Олімпіади-2020 у стрибках у висоту
  • "Срібний" стрибок Ярослави Магучіх

Попереду на стрибунок у висоту чекає ще два етапи, за результатами яких визначиться список фіналісток сезону Діамантової ліги. У проміжній таблиці Геращенко йде другою, Магучіх - третьою, Левченко - шостою.

  • Біг на 400 метрів з бар'єрами: Анна Рижикова - 3, Вікторія Ткачук - 8

Дві українські фіналістки Токіо-2020 на дистанції 400 метрів з бар'єрами стартували на етпі в Лозанні. Зважаючи на погодні умови, показати свої найкращі секунди було складно. Результат дівчат слабші за їх найкращі у цьому сезоні, однак Анні Рижиковій вдалося випередити срібну призерку Ігор-2020 Далайлу Мухаммад та фінішувати третьою. Вікторія Ткачук - восьма.

  • Відео забігу на 400 метрів з бар'єрами
"Було складно через вітер. Та добре бігти з такими неймовірними дівчатами: якщо вони біжать швидко, ти теж повинна. У мене чудовий сезон і я рада бути тут, це один з моїх улюблених стартів", - заявила після старту Рижикова.

Попереду на бар'єристок чекає ще один етап Діамантової ліги - там виступить і Рижикова, і Ткачук. Щодо кваліфікації до фіналу, то Анна Рижикова уже відібралася туди, а Вікторія Ткачук йде на шостому місці у таблиці за один забіг до кінця сезону.

  • Стрибки у висоту (чоловіки): Андрій Проценко - 3

Чоловічі стрибки у висоту в Лозанні не були Діамантової дисципліною, однак зібрали чи не найсильніший склад учасників. Старт проходив у місті, де за стрибунами стежили усі охочі, а серед інших в Лозанні виступав олімпійський чемпіон Джанмарко Тамбері.

Утім, Тамбері на першому старті після Ігор-2020 не зміг зачепитися за нагороду. Натомість фінішував на подіумі Андрій Проценко - українець показав результат 2.27 метра, якого вистачило для третього місця.

Проценко за кількістю спроб програв срібному призеру, але також за кількістю спроб випередив спортсмена, що фінішував четвертим.

Сезон висотників у Діамантовій лізі завершено (було усього два офіційні старти) - Андрій Проценко пробився та виступить у фіналі.

  • Стрибки у довжину: Марина Бех-Романчук - 5

За відсутності олімпійських медалісток, Марина Бех-Романчук була однією з двох фавориток етапу в Лозанні разом з Іванною Шпанович. Однак українка не змогла кваліфікуватися до фіналу топ-3.

За п'ять стрибків найкращим результатом Бех-Романчук стала спроба на 6.54 метра - третій найгірший підсумковий результат сезону (одного разу були всі спроби на заступи). З таким показником Марин змогла фінішувати на п'ятому місці.

Змагання в Лозанні були останніми кваліфікаційними у секторі для довжини. За сезон Діамантової ліги Марина Бех-Романчук набрала 24 очки та зайняла третє місце, що дозволило їй відібратися до фіналу.

Місце у фіналі сезону собі гарантували: Іванна Шпанович, Малайко Мігамбо, Марина Бех-Романчук, Джасмін Соєрс, Анастасія Мірончук-Іванова та Хадді Санья.

Що далі

  • До кінця сезону Діамантової ліги відбудуться ще старти у Парижі та Брюселлі, після чого - фінал у Цюриху.
На початок