COVID-19 та навчальний процес: як працюватимуть школи на Миколаївщині

COVID-19 та навчальний процес: як працюватимуть школи на Миколаївщині

COVID-19 та навчальний процес: як працюватимуть школи на Миколаївщині
. Фото: Суспільне Миколаїв

У департаменті освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації розглядають три варіанти роботи шкіл під час 2021-2022 навчального року. Остаточний варіант організації навчального процесу залежатиме від епідеміологічної ситуації в регіоні.

Про це в ефірі Українського радіо Миколаїв розповіла директорка департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алла Веліховська.

За словами Алли Веліховської, якщо Миколаївщина перебуватиме у "зеленій" епідемічній зоні, навчальний процес відбуватиметься у звичному режимі ‒ учні будуть відвідувати заняття у школах, а під час уроків вони зможуть перебувати в приміщенні без масок.

Якщо Миколаївщина перебуватиме у "червоній" зоні, відвідуватимуть школу лише 1-4 класи. Навантаження розподілять таким чином, щоб уникати скупчення дітей, а всі уроки для кожного окремого класу відбуватимуться в одному кабінеті.

Якщо буде "жовта" або "помаранчева" зоні, у школах запровадять змішаний навчальний процес. Це означає, що певні уроки проводитимуться очно, деякі – дистанційно.

"У ті дні, коли потрібно і можна буде уникнути відвідування закладу, для таких дітей буде організовано дистанційне навчання", ‒ сказала Алла Веліховська.

Проте, зі слів чиновниці, остаточне рішення про організацію навчання прийматиме педагогічна рада в залежності від кількості хворих, самопочуття дітей, педагогів тощо.

Читайте також

"У Миколаєві тимчасово обмежать рух деякими вулицями"

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок