У центрі Києва невідомий кинув "коктейль Молотова" в офіс омбудсмана з прав людини, його затримали

У центрі Києва невідомий кинув "коктейль Молотова" в офіс омбудсмана з прав людини, його затримали

Доповнено
У центрі Києва невідомий кинув "коктейль Молотова" в офіс омбудсмана з прав людини, його затримали
. Суспільне

У Києві на вулиці Інститутській чоловік кинув "коктейль Молотова" у будівлю Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини. Ніхто не постраждав, нападника затримала поліція.

Інформацію Суспільному підтвердили у Національній поліції Києва. Омбудсманка з прав людини є Людмила Денісова також підтвердила Суспільному, що нападника затримали. За її словами, ніхто не постраждав. Денісова розповіла, що у нападника був портфель із сумішами й він кинув цю суміш у середину будівлі.

"Він двері відкрив, кинув, а двері у нас швидко зачиняються і нічого не відбулось. Весь вибух пішов не у приміщення, а на вулицю. Там все пошкоджено, все там у такому стані... Двері, поріг. Головне що ніхто не постраждав, зараз цього зловмисника затримали", — сказала вона.

На її думку, дії нападника були навмисними, адже він відкрив двері й кинув "коктейль" саме у приміщення. Водночас вогонь швидко загасили.

"Знаю що у цього, якого затримали у нього був цілий рюкзак цих шкідливих речовин", — зазначила вона. Денісова уточнила, що інцидент стався о 15:10.

У поліції повідомили, що нападник виявився уродженцем Київщини, 1970 року народження.

Що сказав затриманий

Під час затримання чоловік заявив, розповів про свої мотиви. За йог словами, таким чином він намагався привернути увагу до "бездіяльності чиновників".

"У мене вкрали дітей у 2007 році, я воював, ходив по колах до МВС, прокуратури. Я втратив будинок, кар’єру, здоров’я. Чиновники нічого не хотіли робити… і мені нічого не залишалось, як тільки привернути увагу до своєї проблеми черговим способом".

Він назвав свій метод привернути увагу "законним" і додав, що не мав на меті, аби хтось постраждав. Окрім того, чоловік заявив, що планував підпалити Верховний суд, але "не встиг. Мені тут скрутили руки".

Фотокореспондент Ян Доброносов опублікував у Facebook коротке відео, де Денісова виходить на вулицю й бачить наслідки події.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Надсилайте свої фото, відео та новини. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок