"Гречку, рис роздавати, якщо вакцинувався". У Франківську мотивуватимуть людей щепитися від COVID-19

"Гречку, рис роздавати, якщо вакцинувався". У Франківську мотивуватимуть людей щепитися від COVID-19

"Гречку, рис роздавати, якщо вакцинувався". У Франківську мотивуватимуть людей щепитися від COVID-19
. Unsplash

Міська влада планує стимулювати більше жителів Івано-Франківської міської територіальної громади вакцинуватися від COVID-19. Відповідне рішення ухвалили 26 серпня під час засідання виконавчого комітету міськради.

Міський голова Руслан Марцінків запропонував "нестандартно" заохочувати людей щеплятися від COVID-19.

"Ми можемо якось додатково звернутися до підприємців. Гречку, рис роздавати, якщо вакцинувався. Треба щось робити. Це ж — не підкуп виборців, ми не купуємо голоси. Ми говоримо про те, щоб мотивувати жителів та вакцинуватися різними шляхами. Треба щось нестандартне. Ми — остання область в Україні з вакцинації, Франківськ — у тому числі. Отже ми щось неправильно робимо", — сказав міський голова.

Очільниця управління охорони здоров’я міськради Марія Бойко розповіла, що для того, щоб заохотити людей вакцинуватися, з 1 вересня до 1 жовтня тим, хто користується громадським транспортом, відшкодовуватимуть 100 гривень на карту "Галка". Крім того, прихильники футболу зможуть безкоштовно отримати у касах стадіону "Рух" 5 квитків на домашні ігри цього сезону ФК "Прикарпаття".

"Вакцинацій має бути дві, тобто має бути завершений цикл отримання вакцинації. На сьогоднішній день є всі вакцини у всіх наших пунктах щеплень і центрах вакцинації", — говорить Марія Бойко.

Крім того, Руслан Марцінків додав, що освітяни, які встигнуть вакцинуватися до 31 серпня хоча б однією дозою, отримають премію.

Марія Бойко також сказала про те, що за останній тиждень збільшилася кількість хворих на COVID-19. З’явилися і летальні випадки від цієї недуги.

"У нас зростає захворюваність, є летальні, тому ситуація погіршується. Бо в жовтні, якщо буде захворюваність, вакцинація може бути недоступною", — додала Марія Бойко.

Що відомо

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок