"Батькам є над чим працювати": у Рівненській ОДА назвали кількість першокласників

"Батькам є над чим працювати": у Рівненській ОДА назвали кількість першокласників

"Батькам є над чим працювати": у Рівненській ОДА назвали кількість першокласників
. Суспільне

На Рівненщині у 2021-му до першого класу піде понад 15,5 тисяч школярів, з них більш ніж половина – учні сільської місцевості. Про це на брифінгу у відповідь на питання Суспільного повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Також посадовець зазначив, скільки всього учнів навчаються в області та як змінилось це число у порівнянні з минулим роком.

Дані про кількість учнів Сергій Подолін назвав 25 серпня. Загалом у 2021 році до першого класу підуть 15 745 учнів.

"З них 8 469 дітей – з сільської місцевості, решта – з великих міст. Всього сформували 857 перших класів, з них 583 – у селах. У порівнянні з минулим роком в перший клас йде на 590 учнів менше, тому є батькам над чим працювати", – сказав Сергій Подолін.

Він уточнив, що у 2020-2021 навчальному році було 16 335 першокласників. Загалом в області налічується 165 919 учнів шкіл та 11 тис. учнів і слухачів у закладах профтехосвіти.

Також на Рівненщині є 17 777 студентів вищої освіти та 9 596 студентів закладів фахової передвищої освіти.

Що відомо

  • У Рівному триває перевірка закладів освіти на готовність до початку нового навчального року. Всього у Рівненській громаді з 1 вересня запрацюють 36 навчальних закладів середньої освіти. За парти мають сісти майже 32 тисячі учнів.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок